• Zo vind je met filters
    je ideale auto op Marktplaats

Met elke dag duizenden nieuwe advertenties van zowel tweedehands als nieuwe auto's, is Marktplaats de perfecte plek om op zoek te gaan naar een andere auto. Maar hoe vind je tussen al die advertenties de juiste auto?
Met zo'n groot aanbod is het handig om zo concreet mogelijk te zoeken. Je kunt op de openingspagina van Marktplaats Auto's en aan de linkerzijde van de resultatenpagina filters instellen voor merk, model, prijs, bouwjaar, kilometerstand en brandstofsoort. Zo blijven alleen de auto's over die aan jouw voorkeuren voldoen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van kenmerken en termen waarmee je kan zoeken:

Je kunt ook specifieke kenmerken en termen gebruiken om te zoeken. Bijvoorbeeld de carrosserievorm, zoals een sedan, hatchback, cabrio of SUV. Daarnaast kun je filters instellen voor het aantal portieren en zitplaatsen.

Op de hoofdpagina van Marktplaats Auto's kun je ook zekerheden aanvinken, zoals kopen van een bedrijf of particulier, met of zonder garantie, en met een apk-keuring die nog zes of twaalf maanden geldig is.

Als je eigenschappen zoekt die niet in de andere zoekopties worden genoemd, kun je een specifieke zoekterm invoeren. Bijvoorbeeld een modelgeneratie, uitrustingsniveau of specifiek kenmerk.

Om interessante advertenties te bewaren, kun je ze als favoriet markeren. Zo kun je ze later eenvoudig terugvinden.

En als je meerdere favoriete auto's hebt gevonden, kun je ze vergelijken op één pagina. Zo kun je in één oogopslag zien welke auto het beste bij jou past. Je vindt de optie 'Vergelijk auto's' onder Mijn Marktplaats.

Terug naar De Wegwijzer
Top