Zo word ik vegetariër! (Helma Danner)
Kenmerken
Beschrijving
Zo word ik vegetariër!
(Helma Danner)
Steeds meer mensen overwegen om vegetariër te worden. De talloze schandalen en wantoestanden in de vleesindustrie zetten immers velen aan tot het drastisch terugschroeven van hun vleesconsumptie. Maar is het wel gezond om vlees zonder meer weg te laten? En welke andere voedingsmiddelen kunnen vlees vervangen?
Helma Danner, gezondheidsadviseur, legt in dit boek op een duidelijke manier uit hoe u vlees uit uw menu kunt schrappen. Ze bewijst dat vegetarische gerechten alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten en bovendien erg lekker zijn. Verder helpt ze een heleboel vooroordelen rond vegetarisme de wereld uit en geeft ze tal van recepten voor verrukkelijke gerechten zonder vlees. Een praktisch handboek voor iedereen die eindelijk gezond wil eten!
Ongeveer de helft van het boek bestaat uit beschouwingen over het vegetarisme vanuit verschillende invalshoeken (gezondheid, biologisch, esthetisch, economisch, medisch en hygiënisch, ecologisch, ethisch, financieel en nutritioneel-fysiologisch standpunt), de moeilijkheden die een aspirant-vegetariër te wachten kunnen staan, het omschakelen van voeding, de basisprincipes van een volwaardige voeding, en de voordelen voor de eigen gezondheid. De auteur bouwt voort op de theorieën van o.a. Bircher Benner en M.O. Brucker. De andere helft van het boek geeft informatie over vegetarisme in de praktijk, plus een aantal recepten voor volwaardige vegetarische gerechten. Bevat een alfabetisch register van de recepten.
Paperback, 160 pag., register
Uitg. Deltas/Zuidned. Uitg., 2000
ISBN 9789024375257/9024375258
- Alleen verzenden, niet ophalen
- Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
- Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
- Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd