Lepelamuses (Francis van Arkel)

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,15
461sinds 20 mar. '23, 21:58
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2010
EigenschappenVegetarisch
Productnummer (ISBN)9789048300204
ConditieNieuw
AuteurFrancis van Arkel
TypeHoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

Lepelamuses (Francis van Arkel)

35 smaakvolle recepten voor op een lepel

Gezien het grote succes van het eerste Amuse boek, blijkt maar weer eens hoe de amuse leeft in Nederland.

Het is dan ook heel aantrekkelijk om een amuse voorgeschoteld te krijgen, liefst bij een aperitief, een glaasje wijn of een sapje. Lekker even genieten, de smaakpapillen losmaken en gewoon genieten. Je kunt thuis heerlijke amuses maken waar je gasten hun vingers bij aflikken. In dit geval de lepel bij aflikken, hun amuselepel wel te verstaan.

· Vleeswaren

· Vis

· Vegetarisch

· Vlees

· Schaal- en schelpdieren

U vindt in dit boek 35recepten van amuses die allemaal zodanig zijn bereid zodat ze prima op een amuselepel passen. Ingedeeld in hoofdstukken kunt u naar believen kiezen uit lepelamuses met vleeswaren, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en natuurlijk ook vegetarische varianten.

Amuses, complete gerechten in miniporties voorafgaand aan het menu, zijn in restaurants het visitekaartje van de kok, maar ze zijn ook geliefd bij thuiskokers. Dit vervolg op het boek 'Amuses' beperkt zich tot eenhaps-amuses die op lepels worden geserveerd. Door die kleine porties zijn de gerechten steeds voor 12 of 24 personen, de thuiskok moet dus een flinke eettafel hebben. Gelukkig kunnen de recepten ook in grotere porties worden geserveerd. De 35 recepten zijn ingedeeld naar hoofdingrediënt: vleeswaren, vis, vegetarisch, vlees, en schaal- en schelpdieren (wild ontbreekt). Vooral de Franse en Italiaanse keuken zijn inspiratiebron (taartje van bloedworst en appel, ravioli van geitenkaas, rillette van panga), en zelfs de drie 'oosterse' gerechten (zoals forelmousse met tempura van lente-ui) vertonen westerse trekjes.

Het boek heeft een prettig formaat en is uitgevoerd in rustige pasteltinten. Per dubbele pagina een recept met grote foto. Er iseen duidelijk register op hoofdingrediënt. Al met al een heerlijk boek voor de gepassioneerde kok.

Gebonden, 96 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Veltman, 2010

ISBN 9789048300204


· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1474151175