De pompoen (Arneo Nizzoli)

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
20sinds 27 apr. '24, 13:17
Deel via
of

Kenmerken

KeukenItalië
Jaar (oorspr.)1999
Productnummer (ISBN)9783829016421
ConditieGelezen
AuteurArneo Nizzoli
EigenschappenVegetarisch, Gezond koken
TypeHoofdgerechten, Taart, Gebak en Desserts, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

 

De pompoen (Arneo Nizzoli)

Geschiedenis

Folklore

Oude recepten

Van de oudste recepten tot de culinaire kunst van Arneo Nizzoli en andere beroemde Italiaanse koks.

Pompoenen maken sinds jaar en dag deel uit van de traditionele Italiaanse keuken. De geschiedenis van deze vruchten wordt in dit boek beschreven, gevolgd door een nauwgezette analyse waarmee wordt aangetoond dat de pompoen ideale eigenschappen bezit voor de moderne voeding.



Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers "pompoenkoning" genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten. Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.

In dit boek wordt de pompoen aandachtig bekeken en beschreven. Begonnen wordt met een geschiedkundig overzicht, vanaf de oudheid tot het heden, met enkele oude recepten (de eerste dateert uit 1487) om een impressie te geven over het toenmalige gebruik van deze vrucht. Dan volgt het eigenlijke receptgedeelte, waaraan de auteur, bekend als 'pompoenkoning', de grootste bijdrage heeft geleverd naast veertig van de meeste bekende chef-koks en banketbakkers van Italië. Het resultaat is adembenemend, want alles van deze vrucht is eetbaar, ook de bloemen, de bladeren en de loten. Voor pompoensoepminnende Nederlanders zal dit fraaie boek een openbaring zijn, waaruit veel valt te halen. Voor iedere gastronoom, professioneel of amateur een verrukkelijk boek!

 

 

Gebonden met stofomslag, 143 pag., geïllustreerd

Uitg. Konemann, 1999

ISBN: 9783829016421

 

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1501124544