logeerbed€ 25,00
Zuid-Franse streekgerechten
Zie omschrijving
Ophalen of Verzenden
170sinds 14 feb. '24, 19:14
Kenmerken
KeukenFrankrijk
Beschrijving
Zuid-Franse streekgerechten
Seasons uitgever
Het landhuis van Zuid-Frankrijk is een wilde rotstuin vol tijm, rozemarijn en laurier. Overal zie je de fleurige bloemen van de perzikenboomgaarden, eenden en ganzen strijken hun veren glad onder walnotenbomen, zonnebloemen strekken zich uit tot de horizon en olijfbomen geven het landschap een zilveren glans. Een gezede hier luidt dat je nooit ver van een olijfboom moet wonen. Maar als dat niet mogelijk is, kun je op z'n minst de heerljke sfeer van dit land even oproepen door in je keuken zuidelijke gerechten te koken. Want de geuren van vers gesneden citroen, wilde tijm, sudderende tomaten, gedroogde paddestoelen en knoflook die sist in olijfolie zijn de geuren van elke keuken in Zuid-Frankrijk.
Culiair journalist Caroline Conran bracht in dit boek een verzameling van door de zon geinspireerde recepten bijeeen, die de mogelijkheden van de Zuid-Franse keuken laat zien. De speciaal voor het boek gemaakte foto's van streken, keukens, markten, ingredienten en gerechten van forograaf Gilles de Chabaneix begeleiden de recepten die zijn bereid door Caroline en haar vrienden in hun keukens.
De meer da 120 recepten in dit boek bestrijken heel Zuid-Frankrijkvan Bordeaux tot Nice, via de Dordogne naar het osten en zuiden, de Landes aan de Atlantische kust, Baskenland, Catalonie en de Middellandse-Zeekust, de wijngebieden van de Languedoc en eindigend in de Provence en de Cote d'Azur.
Elk gerecht-van soep tot gevogelte, brood en desserts-is een streekgerecht, zoals de Baskische groene paprika's met chorizo, toijnsteaks met geroosterde tomaat en ui uit de Provence, de stoofpot met witte bonen en worst uit Gascogne en de zachte walnotentaart uit de Lot. Dit is la cuisine du terroir, eenvoudig voedsel, dat verse ingredienten op harmonieuze wijze samenbrengt.
€10,00
zie ook mijn andere kookboeken!
Seasons uitgever
Het landhuis van Zuid-Frankrijk is een wilde rotstuin vol tijm, rozemarijn en laurier. Overal zie je de fleurige bloemen van de perzikenboomgaarden, eenden en ganzen strijken hun veren glad onder walnotenbomen, zonnebloemen strekken zich uit tot de horizon en olijfbomen geven het landschap een zilveren glans. Een gezede hier luidt dat je nooit ver van een olijfboom moet wonen. Maar als dat niet mogelijk is, kun je op z'n minst de heerljke sfeer van dit land even oproepen door in je keuken zuidelijke gerechten te koken. Want de geuren van vers gesneden citroen, wilde tijm, sudderende tomaten, gedroogde paddestoelen en knoflook die sist in olijfolie zijn de geuren van elke keuken in Zuid-Frankrijk.
Culiair journalist Caroline Conran bracht in dit boek een verzameling van door de zon geinspireerde recepten bijeeen, die de mogelijkheden van de Zuid-Franse keuken laat zien. De speciaal voor het boek gemaakte foto's van streken, keukens, markten, ingredienten en gerechten van forograaf Gilles de Chabaneix begeleiden de recepten die zijn bereid door Caroline en haar vrienden in hun keukens.
De meer da 120 recepten in dit boek bestrijken heel Zuid-Frankrijkvan Bordeaux tot Nice, via de Dordogne naar het osten en zuiden, de Landes aan de Atlantische kust, Baskenland, Catalonie en de Middellandse-Zeekust, de wijngebieden van de Languedoc en eindigend in de Provence en de Cote d'Azur.
Elk gerecht-van soep tot gevogelte, brood en desserts-is een streekgerecht, zoals de Baskische groene paprika's met chorizo, toijnsteaks met geroosterde tomaat en ui uit de Provence, de stoofpot met witte bonen en worst uit Gascogne en de zachte walnotentaart uit de Lot. Dit is la cuisine du terroir, eenvoudig voedsel, dat verse ingredienten op harmonieuze wijze samenbrengt.
€10,00
zie ook mijn andere kookboeken!
Advertentienummer: m2081170576
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjamie oliver 5 ingrediënten in Kookboekenlisa kookt in Kookboekenaccu johnny loco bakfietsantieke toonbank in Kastenvis kajaktien eeuwen gorinchemgedenkhart in Curiosa en Brocante