DE MAROKAANSE KEUKEN - Irene Day - Bever - De Fransen hebben

€ 8,50
Verzenden
Verzenden voor € 2,20
230sinds 13 mar. '24, 08:21
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
KeukenAfrika

Beschrijving

DE MAROKAANSE KEUKEN - Irene Day - Bever
-
De Fransen hebben een grote invloed gehad op de Marokkaanse keuken.
Ook de Spanjaarden en de Joden hebben er voor gezorgd dat de Marokkaanse keuken zeer gevarieerd is met veel verschillende groentebereidingen, een geurige kruiderij met piment en knoflook en zoete met honing bereide desserts.
-
De couscous, het internationale gerecht van heel Noord-Afrika, waarvanverschillende manieren van bereiding zijn beschreven, heeft zijn naam tedanken aan de zeef waarin het griesmeel gegaard wordt boven de stoom van kokende vloeistof.
De zeef heet ‘keskes’. Het is precies het geluid van de stoom die door de zeef naar boven komt en als kes-kes-kes klinkt.
-
Lamsvlees aan een spies, in de couscous of klein gesneden als vulling, gevolgd door veel kiprecepten vormen het belangrijkste deel van dit veelzi jdige kookboek.
-
Vertaling en bewerking door Marianne Stuit - BZZTôH (Bever), ’s-Gravenhage, 1988, paperback, 108 pag. - ISBN: 90 6291 305 9
Mooi exemplaar!
-
Mail me!
Advertentienummer: m2091989648