BIO-kikkererwten (Kala Chana) - 500 g - Food2Soul

€ 3,99
461sinds 22 mar. '23, 11:18
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

  • Milde, aardse en nootachtige smaak
  • Rijk aan eiwitten, vezels en voedingsstoffen

Food2Soul biologische zwarte kikkererwten (Kala Chana) zijn afkomstig van geselecteerde biologische boerderijen in Rajastan in India met milieuvriendelijke regen-irrigatie en zijn rechtstreeks traceerbaar naar de landbouwers om de kwaliteit en de teeltmethoden te controleren.

Kikkererwten zijn zeer gezond. Ze zijn rijk aan ijzer, eiwitten, vezels, complexe koolhydraten, mineralen, vitaminen, foliumzuur, β-caroteen en gezondheids-bevorderende vetzuren. In combinatie met rijst vormen ze een complete eiwitbron met alle 9 aminozuren. Kikkererwten zijn gemakkelijk te kiemen, en kunnen als ze gekiemd zijn rauw of gekookt worden gegeten.

Door hun milde smaak en fijne consistentie zijn ze een veelzijdig ingrediënt in diverse recepten over de hele wereld. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor de bereiding van salades, soepen, dips, hummus, curry’s en vegaburgers. Strooi er ook eens een churna speciaal voor jouw dosha over. Recepten met rijst en peulvruchten vind je in onze blog.

Bewaar in een afgesloten verpakking op een droge plaats.

Basisbereiding
Was de kikkererwten met ruim water en laat ze enkele uren of een nacht weken in warm water. Was opnieuw en laat het water weglopen. Het weken van de kikkererwten verwijdert het fytinezuur en lectines in de peulvruchten, en het verkort de kooktijd.

  • Bereiding met snelkookpan: breng 1 kopje kikkererwten met 2 kopjes water en eventueel 1 theelepel zout aan de kook tot ze gaar zijn. Sluit het deksel en kook op matige druk. Laat daarna de druk ontsnappen.
  • Bereiding in een gewone pan: breng 1 kopje kikkererwten met 3 kopjes water en eventueel 1 theelepel zout aan de kook. Laat 20 minuten afgedekt sudderen. Controleer om de paar minuten of er meer water toegevoegd moet worden zodat de kikkererwten niet aanbranden.

Om te controleren of de kikkererwten gaar zijn, plet je er een tussen je vingers. Als dit gemakkelijk gaat dan zijn ze klaar.
Voor een hartige smaak voeg je naast het zout ook asafoetida, gember, wat zwarte kardamom, kruidnagel, laurier of specerijen naar keuze toe aan de kokende kikkererwten. Dien eventueel op met wat olijfolie, versgemalen peper, vers gehakte koriander, sjalotten en een kneepje citroensap.

Ingrediënten: Zwarte kikkererwten (Kala Chana)*, heel (* uit gecertificeerde biologische landbouw).

Rauw. 100% Biologisch en zuiver (DE-ÖKO-001).
Getest door een internationaal erkend laboratorium op pesticiden, aflatoxinen, zware metalen en microbiële en analytische eigenschappen.
Fair trade. Oorsprong Rajastan India.



Advertentienummer: a1474253641