Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Dodge Ram1500 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Dodge RAM 1500

De Dodge Ram bestaat al sinds de jaren 80, toen het de D Series van Dodge verving. Pas in de derde generatie in 2002 verscheen de Dodge RAM 1500 op het toneel. Deze versie had een volledige facelift gekregen om te kunnen concurreren met onder andere de Chevrolet C/K en de Ford Ranger. De Dodge Ram 1500 is een echte Amerikaan, een comfortabele en robuuste terreinwagen met veel laadcapaciteit die zich op elke ondergrond thuis voelt. Een betrouwbare reisgenoot dus voor chauffeurs met een iets groter budget.

Veiligheid

In een Dodge Ram zit je veilig. Dodge verwent zijn kopers met een overdaad aan luxe, comfort en veiligheidselementen. Het 1500-model werd in 2018 door het Insurance Institute for Highway Safety getest en scoorde aanzienlijk beter dan zijn voorganger. De zwakke plekken zijn weggewerkt en diverse andere punten verbeterd. Zo is de nieuwste Ram 1500 standaard uitgerust met een veelvoud aan airbags, een noodremsysteem, dodehoekwaarschuwing, adaptieve cruise control en rijstrookassistentie, naast nog meer slimme opties. Om er een drietal te noemen: 

  • Full-Speed Forward Collision Warning Plus: helpt botsingen te voorkomen
  • Parkeerassistentie
  • 360°-camera’s

Kenmerken

Toen de Dodge Ram 1500 in 2002 verscheen, had je de keuze tussen drie soorten cabines: de Regular Cab, de Quad Cab en de Crew Cab. Daarnaast kon je kiezen tussen drie niveaus: ST, SLT en SLT plus. Qua motor had je een 3.7 liter V6 van 215 pk en een 4.7 liter V8 van 235 pk. In de nieuwere versie kwam daar ook nog een 5.7 liter V8 benzinemotor van maar liefst 395 pk bij. De versie met dieselmotor kun je nieuw alleen in de VS krijgen, maar is op de lokale tweedehandsmarkt nog wel te vinden. Het verbruik van de Dodge Ram 1500 ligt behoorlijk hoog, iets wat slim is om mee te nemen in je overweging. Nog enkele kenmerken zijn:

Comfort

Een pick-up staat niet altijd synoniem voor comfort, maar de Dodge Ram 1500 stelt hierin absoluut niet teleur. De wagen rijdt opvallend zacht dankzij zijn uitstekende luchtvering. Het interieur is zeer ruim, heeft meer dan voldoende beenruimte en maar liefst 151 liter opbergruimte. Overal zijn handige opbergvakken te vinden, zelfs onder de achterbank. Bovenstaande comfortelementen kun je dus sowieso verwachten bij een Dodge Ram 1500-occasion. De huidige lichting, die uit zes verschillende modellen bestaat, voegt daar nog flink wat accessoires aan toe. We bekijken even die van de Dodge Ram 1500 Sport. Hier vind je onder andere:

  • Uconnect-infotainmentsysteem met 8.4” touchscreen en radionavigatie
  • Harman Kardon-audiosysteem met 19 speakers
  • Lederen stoelen
  • Stuur met lederen bekleding en bedieningsknoppen
  • LED-lampen 

Deze luxe pick-up kost nieuw tussen de 63.000 en 83.000 euro. Gelukkig vind je op Marktplaats ook al een Dodge Ram 1500-occasion vanaf 10.000 euro. Ben je een beetje handig met auto's, dan kun je er zelfs een voor een lagere prijs op de kop tikken.