Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kia Rio Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Kia Rio

De vierde generatie van de Kia Rio is een grote all-rounder geworden. De Kia Rio voegt hierdoor een scherpere stijl en een geweldige technologie toe aan zijn line-up. De Rio is praktisch, vol ruimte en staat zijn mannetje op de weg. Zijn lagere prijsniveau maakt het een gewild model voor wie op zoek is naar een auto voor dagelijks gebruik.

De strakke styling die typisch is voor het merk Kia maakt het exterieur tot iets om naar te kijken, met een dunne, elegante grill en een verlaagde bumper in de kleur van het carrosserie. Ook de rijervaring is fantastisch, met veel vermogen en efficiëntie.

Prestaties en aandrijving

In het assortiment van benzine- en dieselmotoren is er voor elk wat wils. Het topmodel met een 118 pk benzinemotor biedt het meeste vermogen, trekt op snelheid zonder problemen en biedt een grote mate van controle in de hogere versnellingen.

Of kies voor een 89 pk sterke dieselmotor voor iets dat de snelweg aantrekkelijk maakt. Wat het brandstofverbruik betreft, haalt de 1,2-liter benzine gecombineerd 4,80 l/100 km, wat helpt om de bedrijfskosten drastisch te verlagen. Het rijgedrag op kronkelende wegen en in krappe plekken in de stad voelt strak en netjes aan. Zelfs in scherpe hoeken voelt hij zich zelfverzekerd met weinig rollen van het carrosserie. Hij kan perfect in elk scenario worden ingezet, van krappe stad manoeuvres tot cruisen op de snelweg.

Interieur en comfort

Zelfs instapmodellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie, zoals een radio-unit met een CD-speler en Bluetooth-functionaliteit. Upgrade naar de 2 voor een 5-inch touchscreen display dat een intuïtieve manier biedt om de mediasystemen te bedienen. Of ga voor de 3 voor een systeem met sat-nav, Android Auto en Apple CarPlay. U kunt het systeem zelfs veranderen in een draagbare Wi-Fi-hotspot, zodat u verbonden blijft waar u ook gaat. En met twee 12V laders en een USB-poort raakt de batterij nooit leeg.

Gebruiksgemak, passagiers- en kofferruimte

De Kia Rio is groter dan de vorige generatie, waardoor de ruimte voor de passagiers wordt geopend. Er kunnen 3 passagiers mee op de achterbank, zonder dat zij het gevoel hebben op elkaar te zitten en genoeg hoofd en beenruimte hebben. En de koffer biedt 325 liter, meer dan genoeg voor een paar middelgrote koffers. De stoelen kunnen worden weggeklapt om meer ruimte te creëren, ideaal om nog meer bagage mee te nemen.

Veiligheid

Elke Kia Rio wordt geleverd met elektronische stabiliteitscontrole voor een betere tractie en met hulp bij het starten op een heuvel om u te helpen bij het wegrijden. Ga voor de versie 2 en hoger voor een autonome noodstop die u helpt om sneller tot stilstand te komen en een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook waarschuwt u als u een andere rijstrook oprijdt zonder dat u dit aangeeft.

Versies en verschillende specificaties

1:

 • 1.25 benzine 83 pk
 • 1.4 CRDi diesel 76 pk

2:

 • 1.0 T-GDi benzine 99 pk
 • 1.25 benzine 83 pk
 • 1.4 benzine 98 pk
 • 1.4 CRDi diesel 76 pk

3:

 • 1.0 T-GDi benzine 99 pk
 • 1.4 benzine 98 pk
 • 1.4 CRDi diesel 89 pk

GT-Line:

 • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

GT-Line S:

 • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

Welk type auto is een Kia Rio?

De Kia Rio wordt ingedeeld als een subcompacte auto die kleiner is dan uw alledaagse hatchback. Een subcompacte auto is uitstekend geschikt voor mensen die veel reizen in drukke gebieden.

Wat is het verbruik van de Kia Rio?

Het 1,25-liter instapmodel benzinemotor beweert een brandstofverbruik van 4,80 l/100 km te hebben De twee snellere benzinemotoren hebben een iets hoger verbruik. Als u het dieselmodel wilt aanschaffen, belooft de 1,4-liter CRDI een verbruik van 3,50 l/100 km.

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Kia Rio?

Het instapmodel Kia Rio heeft een NCAP-veiligheidsbeoordeling van 3 sterren. Als u extra veiligheidsfuncties toevoegt, zoals een automatische noodstop en een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook. Kiest u voor de specificaties van de 2e versie of hoger, dan wordt de veiligheidsclassificatie verhoogd naar 5 sterren.

Wat is de maximum snelheid van de Kia Rio?

De topsnelheid van de Kia Rio is 183km/h. Hij kan 0-97 km/u doen in 11,1 seconde.