Home

Auto's Kia 706 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Auto'sKiaRioVerwijder filters
Sorteer op

Informatie

Kia Rio

Wil je een Kia occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Kia modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Kia Rio is een auto uit de compacte klasse (waarin bijvoorbeeld ook de Opel Corsa opereert). Het model is sinds 2000 in ons land geleverd als drie- en vijfdeurs hatchback en als vierdeurs sedan. De tweede generatie kwam in 2005 en de derde Rio beleefde zijn introductie in 2011. Concurrenten van de Kia Rio zijn de Volkswagen Polo, de Ford Fiesta en de Suzuki Swift.

Geliefd vanwege lage prijs

Geliefd was de eerste Kia Rio vooral vanwege zijn relatief lage prijs in combinatie met een enorme hoop binnenruimte. De afwerking en de degelijkheid van de eerste generatie lieten nog te wensen over. Voor aandrijving zorgde een 1,3- of een 1,5-liter benzinemotor. Een diesel was niet leverbaar. De motoren waren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, een automaat was alleen beschikbaar op de 1.5. Eind 2002 introduceerde Kia de gefacelifte Rio die op enkele punten was verbeterd.

De tweede Kia Rio stond vanaf 2005 in de showrooms. Vanwege de lage populariteit van sedans bij ons, was dit model voortaan alleen nog leverbaar als vijfdeurs hatchback. Wel bood Kia meer keuze uit aandrijflijnen. Naast twee benzinemotoren, was er nu ook een diesel en alle varianten konden besteld worden met een automaat. In 2009 stopte stopte Kia in ons land met de Rio, waarna het model twee jaar van de radar verdween.

De Rio kwam in 2011 echter terug met een knal. De derde generatie werd vol lof ontvangen. Kia introduceerde tevens een tweede carrosserievorm in de vorm van een driedeurs hatchback. De uitrusting was als vanouds dik in orde, maar het ontwerp kon zich nu meten met dat van de meest gewaardeerde Europese modellen. Ook de afwerking deed een flinke stap vooruit. Kopers van de Kia Rio kunnen kiezen uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Die zijn af-fabriek gepaard aan een handgeschakelde versnellingsbak. Alleen de krachtigste benzinemotor is optioneel leverbaar met een automaat.

Tweedehands Kia Rio

Bent u op zoek naar een tweedehands Kia Rio, dan biedt Marktplaats u volop mogelijkheden. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Kia Rio occasions. U kunt de te koop staande auto's makkelijk vergelijken en zo een weloverwogen keuze maken.

Welk type auto is een Kia Rio?

De Kia Rio wordt ingedeeld als een subcompacte auto die kleiner is dan uw alledaagse hatchback. Een subcompacte auto is uitstekend geschikt voor mensen die veel reizen in drukke gebieden.

Wat is het verbruik van de Kia Rio?

Het 1,25-liter instapmodel benzinemotor beweert een brandstofverbruik van 4,80 l/100 km te hebben De twee snellere benzinemotoren hebben een iets hoger verbruik. Als u het dieselmodel wilt aanschaffen, belooft de 1,4-liter CRDI een verbruik van 3,50 l/100 km.

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Kia Rio?

Het instapmodel Kia Rio heeft een NCAP-veiligheidsbeoordeling van 3 sterren. Als u extra veiligheidsfuncties toevoegt, zoals een automatische noodstop en een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook. Kiest u voor de specificaties van de 2e versie of hoger, dan wordt de veiligheidsclassificatie verhoogd naar 5 sterren.

Wat is de maximum snelheid van de Kia Rio?

De topsnelheid van de Kia Rio is 183km/h. Hij kan 0-97 km/u doen in 11,1 seconde.

Hallo!
Welkom bij Marktplaats.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen én ontvangen
  • eigen advertenties kunt plaatsen
  • advertenties ziet die interessant zijn voor jou!