Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Oldtimers Mercedes-Benz Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Mercedes Oldtimers

Ben je op zoek naar een Mercedes-oldtimer? Geen verkeerde keuze, want het Duitse Mercedes biedt sinds jaar en dag comfort en stijl. Karl Benz ontwikkelde vanaf 1879 de eerste viertaktmotor, waar hij in 1886 patent op aanvroeg. Mercedes staat sinds de start van de productie al voor degelijkheid. De oldtimer Mercedes-bus werd vaak gebruikt als brandweerauto, ambulance of politiewagen en zelfs de oldtimer Mercedes-trucks zie je nog regelmatig rijden. Andere merken die bekendstaan om hun nog rijdende klassiekers zijn BMW en Ford. Naast praktische wagens, vind je in de retrocategorie van Mercedes-Benz natuurlijk ook veel sierlijke wagens met old-school glamour, zoals de oldtimer Mercedes SLS. En zoals voor alle oldtimers geldt, ze zijn er voor de liefhebber die niet alleen een auto wil kopen maar ook een stukje nostalgie. Zo'n kleine tijdreis betekent ook gebreken voor lief nemen of weten hoe je ze kunt repareren. 

Veiligheid

Mercedes heeft altijd voorop gelopen op veiligheidsgebied en mag gerust een degelijk Duits merk genoemd worden. Niet voor niets werden de Mercedes-busjes gebruikt door hulpdiensten. De auto's bleven stabiel, ook onder extreme rijomstandigheden. Uiteraard voldoen de veiligheidsvoorzieningen van een oldtimer niet aan de huidige eisen, maar enkele veiligheidsvoordelen van het rijden van een Mercedes-oldtimer zijn:

  • Een zware kwaliteit met stabiele wegligging
  • Goede vering en veilig bochtenwerk
  • Betrouwbare autogordels

Kenmerken

Krachtig, zo mag je de meeste Mercedes-oldtimers wel noemen. Elke Mercedes kenmerkt zich door een vrij zware motor, terwijl je dat in het rijden niet echt merkt. Hij stuurt licht en reageert snel. De echt oude oldtimers maken nog een hoop herrie, maar de wat recentere modellen zijn een stuk stiller, mede door de goede isolatie. Dat de oldtimers zwaar zijn, merk je wel bij het optrekken. Het is geen snelheidsduivel (meer), maar eenmaal op stoom komt hij prima mee met moderne auto's. Verder kenmerken de oldtimers van Mercedes zich door:

  • Sterke motoren met een hoog vermogen
  • Goed overzicht op de weg, door veel en grote ramen
  • Fijne schokdemping
  • Logische indeling van het dashboard, met voor die tijd de nieuwste snufjes

Comfort

Ouder is niet altijd beter, maar in het geval van een Mercedes-oldtimer krijg je naast veel bewonderende blikken toch ook nog voldoende comfort. Dit heeft vooral te maken met de bouw van de auto. Niet voor niets reden veel staatshoofden in Mercedes-modellen die nu als oldtimer worden gezien. Ze zijn luxe, comfortabel voor de passagiers en liggen als een huis op de weg. Op het gebied van comfort beschikken veel modellen over:

  • Fijne stoelen met soepele vering
  • Veel passagiersruimte, zowel voorin als achterin
  • Grote bagageruimte

De nostalgie, de luxe, de uitstraling, het sentiment: allemaal redenen om voor een Mercedes-oldtimer te kiezen. Houd wel rekening met een flink benzineverbruik, hoger olieverbruik en wat meer reparatiekosten. Daartegenover staat een lage tot zelfs geen wegenbelasting, afhankelijk van de leeftijd van het model.