Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Konijnen | pagina 3

.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een konijn wordt gemiddeld tussen de 6 en 10 jaar oud, met uitschieters tot 14 jaar. Kleine konijnen en middelgrote konijnen leven over het algemeen langer dan hun grote soortgenoten.
Een konijn eet hooi en dagelijks een bakje droogvoer. Daarnaast is het belangrijk om een konijn iedere dag een kleine portie groenvoer of fruit te geven.
Een konijn kost meestal tussen de 10 en 40 euro, afhankelijk van het ras en of het konijn gevaccineerd of gecastreerd is. Soms kun je babykonijntjes gratis afhalen. Bovenop de aanschafkosten komen de kosten voor het hok, eventuele sterilisatie of castratie, voer, hooi, bodembedekking, dierenartskosten en eventuele medicijnen. Alles bij elkaar zijn de kosten voor één konijn al gauw 300 euro per jaar.
Voor een konijn heb je een hok of konijnenkooi nodig, voerbakjes, een drinkfles, een toiletbakje, speelgoed, bodembedekking voor in de kooi, eventueel een buitenren en natuurlijk voer. Ook een reiskooi of een transportbox is handig, als je bijvoorbeeld naar de dierenarts moet. Konijnen zijn daarnaast groepsdieren; het is dus aangeraden om in ieder geval twee konijnen aan te schaffen.
Konijnen zijn dol op speelgoed voor knaagdieren, zoals speciale intelligentiespelletjes tegen verveling of een zandbak waarin ze kunnen graven. Maar ook buizen en kattentunnels vinden ze leuk, of een simpel wc-rolletje of kartonnen doos.