Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Draaibanken

.

Hoe werkt een draaibank?

Draaien op een draaibank is een verspanende techniek: je slijpt het materiaal waardoor er restmateriaal (spanen) ontstaat. Het grondmateriaal wordt op een draaiende as in de machine vastgezet, zodat je het ronddraaiende object naar wens kunt bewerken.

Wat is een draaibank?

Een draaibank is een machine om ronde producten of onderdelen mee te produceren. Er kunnen uit harde materialen verschillende producten gemaakt worden: van motoronderdelen voor auto’s tot houten schalen.

Wat is een goede draaibank?

Wat een goede draaibank is, ligt aan de complexiteit, de grootte en het materiaal van wat je wilt produceren. Er zijn bijvoorbeeld houtdraaibanken voor houtbewerking, of metaaldraaibanken voor metalen en legeringen. De beste, meest complexe draaibanken zijn vaak duurder.

Wat zijn de vijf meest gemaakte fouten op een draaibank?

De vijf meest gemaakte fouten op een draaibank zijn een te laag ingestelde draaisnelheid, snedediepte of voedingssnelheid, een instabiele opstelling en ten slotte het verkeerd gebruiken van koeling.

Wat is de grootste draaibank?

Het Japanse bedrijf Shin Nippon Koki heeft de grootste rotordraaibank. Deze wordt gebruikt voor bijvoorbeeld propelleronderdelen van grote schepen. In Zuid-Afrika staat de grootste centerdraaibank: die weegt wel 485,6 ton, evenveel als een Boeing 747.