Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Fietsen | Dames | Damesfietsen | pagina 2

.
Informatie

Volop keus bij het kopen van een nieuwe of tweedehands damesfiets

Een fiets gaat lekker lang mee, dus je hoeft gelukkig niet zo vaak een nieuwe te kopen. Wil je toch eens een nieuwe of tweedehands damesfiets kopen, dan heb je volop keuze uit allerlei verschillende kleuren en modellen. Je kunt zelfs kijken of een fiets met een elektrische hulpmotor iets voor je is, of een fiets met een extra lage instap.

Rekening houden met de juiste hoogtes voorkomt problemen

Bij het kopen van een damesfiets moet je eigenlijk altijd op dezelfde dingen letten. Of je nu bijvoorbeeld een Gazelle-damesfiets of een Cortina-damesfiets koopt. Ten eerste speelt de grootte van de wielen een rol. De wielen zijn bij een damesfiets meestal 28 inch groot. Ben je veel kleiner dan gemiddeld? Kijk dan eens naar een fiets met kleinere wielen. Let bij het uitproberen van een fiets ook op de hoogte van het frame. Als dit te hoog is voor je lichaamslengte, dan kun je niet meer goed met je voeten bij de grond. Een te laag frame is ook niet goed, want dat is slecht voor je lichaamshouding en kan pijn in je rug veroorzaken. Zoek dus de juiste maten en je vliegt zó weg op je nieuwe damesfiets.

Wat is de wielmaat in inches voor een damesfiets?

De standaard wielmaat voor een damesfiets is 28 inch. Omgerekend is dat hetzelfde als 71,12 centimeter.

Hoe meet je de framehoogte van een damesfiets?

Met een meetlint of rolmaat meet je de afstand van de as van de trappers tot aan het punt waar de pen van het zadel uit de framebuis komt. De framemaat wordt trouwens altijd in centimeters aangegeven.

Welke framemaat heeft een damesfiets?

Dat hangt van het model en formaat fiets af. Zorg er wel altijd voor dat de framemaat bij je lichaamslengte past, anders wordt fietsen een stuk minder prettig voor je. Neem bijvoorbeeld een framemaat van 56 centimeter of meer als je rond de 1,70 of langer bent.

Wat is een goede damesfiets?

Om een goede damesfiets te kopen, heb je niet per se veel geld nodig. De duurste fietsen zijn niet altijd de beste. Er worden gelukkig veel fietstests gedaan, bijvoorbeeld door de consumentenbond en de ANWB. De Gazelle CityGo en de Batavus Quip zijn bijvoorbeeld in de prijzen gevallen bij fietstests.

Welke damesfiets kan ik het beste kopen?

Dat hangt van je eigen wensen af. Wil je bijvoorbeeld versnellingen op je fiets omdat je langere stukken gaat fietsen? En vind je handremmen of een terugtraprem fijner? Let ook altijd goed op of de maat van de fiets bij je lengte past.