Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Naaimachines en Toebehoren | pagina 3

.

Hoe werkt een naaimachine?

In een naaimachine is er meestal een bovendraad die je door het oog van de naald steekt, en een spoeldraad die je onderin de machine doet. Doordat de naald op en neer gaat, komt de bovendraad in een grijper terecht, waardoor de bovendraad een lus om de spoeldraad maakt. Zo krijg je een stiksel.

Welke naaimachine moet ik kopen?

Dat ligt aan welke eigenschappen je belangrijk vindt. Mechanische naaimachines zijn goedkoper en gaan zonder reparatie langer mee, maar elektronische modellen hebben vaak meer functies. Er zijn ook industriële naaimachines voor stevige stoffen zoals jeans en dikke lagen.

Welke naaimachine is het beste voor een beginner?

Als beginner kun je het beste gaan voor een simpele naaimachine, zonder veel extra functies. Een goede naaimachine gaat generaties mee, dus je kunt vaak beter kiezen voor een stevige tweedehands machine, dan een goedkopere nieuwe.

Welke merken naaimachines zijn er?

Singer is een erg bekend en betrouwbaar merk. Deze vallen wat duurder uit, maar staan bekend om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Andere populaire merken naaimachines zijn bijvoorbeeld Brother en Pfaff.

Hoe gebruik je een naaimachine?

Doe de machine aan, zet de spoeldraad bovenop en rijg de bovendraad er op de juiste manier in. Selecteer de gewenste steeklengte en gebruik eerst een proeflapje om te testen. Leg de stof onder de voet, trap het pedaal zachtjes in, en forceer de stof niet.