Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Naaimachines en Toebehoren

.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

In een naaimachine is er meestal een bovendraad die je door het oog van de naald steekt, en een spoeldraad die je onderin de machine doet. Doordat de naald op en neer gaat, komt de bovendraad in een grijper terecht, waardoor de bovendraad een lus om de spoeldraad maakt. Zo krijg je een stiksel.
Dat ligt aan welke eigenschappen je belangrijk vindt. Mechanische naaimachines zijn goedkoper en gaan zonder reparatie langer mee, maar elektronische modellen hebben vaak meer functies. Er zijn ook industriële naaimachines voor stevige stoffen zoals jeans en dikke lagen.
Als beginner kun je het beste gaan voor een simpele naaimachine, zonder veel extra functies. Een goede naaimachine gaat generaties mee, dus je kunt vaak beter kiezen voor een stevige tweedehands machine, dan een goedkopere nieuwe.
Singer is een erg bekend en betrouwbaar merk. Deze vallen wat duurder uit, maar staan bekend om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Andere populaire merken naaimachines zijn bijvoorbeeld Brother en Pfaff.
Doe de machine aan, zet de spoeldraad bovenop en rijg de bovendraad er op de juiste manier in. Selecteer de gewenste steeklengte en gebruik eerst een proeflapje om te testen. Leg de stof onder de voet, trap het pedaal zachtjes in, en forceer de stof niet.