Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Kasten | Vitrinekasten

.

Hoe kan ik een vitrinekast het best inrichten?

De inrichting van een vitrinekast is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je mooiste serviesgoed te laten zien. Je kunt de kast ook vullen met allerlei seizoensgebonden items, die je dan elk kwartaal vervangt.

Wat is een vitrinekast?

Een vitrinekast heeft ten minste drie glazen wanden. Daarnaast zijn ook de planken in de kast vaak van glas gemaakt, zodat je goed kunt zien wat er allemaal in uitgestald staat.

Wat voor glas zit er in een vitrinekast?

De meeste vitrinekasten hebben standaard enkel glas, dat enkele millimeters dik is. Maar er zijn inmiddels ook varianten te koop waarin plexiglas is verwerkt.

Hoeveel lumen licht heeft een vitrinekast nodig?

Dat hangt onder andere af van de grootte van de vitrinekast. Daarnaast speelt ook je persoonlijke smaak een rol, omdat je bijvoorbeeld uit warm, koud en gekleurd licht kunt kiezen.

Welke spotjes zijn het meest geschikt voor een vitrinekast?

Welke variant het meest geschikt is, hangt onder andere af van de speelruimte boven in de kast. Er zijn spots die je gemakkelijk in kasten met een brede bovenrand kunt plaatsen. In kasten met een smalle bovenrand komen opplakspotjes of LED-strips meestal beter tot hun recht.