Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Gebruiksvriendelijke Stoompannen voor jouw Keuken

Wat je moet weten over Stoompan gebruikt

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

66,7%

Van alle Stoompan gebruikt advertenties is 66,7% beschikbaar voor verzending.

20,5%

20,5% van alle Stoompan gebruikt advertenties in de categorie Keuken | Potten en Pannen zijn in de afgelopen week aangeboden.

Kenmerken

Doorgaans heeft een Stoompan gebruikt de volgende kenmerken: Rvs, Pannenset, Inductieplaat.

€ 31

De huidige gemiddelde prijs van een Stoompan gebruikt is € 31.

Prijscheck

De duurste Stoompan gebruikt advertentie in de Keuken | Potten en Pannen categorie werd aangeboden voor € 200, terwijl de goedkoopste voor € 5 stond.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een stoompan schoonmaken is eenvoudig, maar het is belangrijk om dit goed te doen. Na het koken laat je de pan eerst afkoelen. Vervolgens kun je de stoominzet en de pan afspoelen met warm water. Gebruik een zachte spons of doek om eventuele aangekoekte etensresten te verwijderen. Als je een hardnekkige vlek ontdekt, kun je een beetje afwasmiddel gebruiken. Vermijd schurende middelen, want deze kunnen de pan beschadigen.
Stomen heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van koken in water. Ten eerste behoud je bij stomen meer voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, omdat het voedsel niet in contact komt met water. Daarnaast blijft de smaak van de ingrediënten sterker, wat resulteert in een lekkerder gerecht. Tot slot heb je bij stomen minder kans op overkoken, wat bij koken in water vaker kan gebeuren.
Ja, je kunt verschillende soorten voedsel tegelijk in de stoompan bereiden, maar het is belangrijk om rekening te houden met de gaartijd van elk ingrediënt. Groenten zoals broccoli en wortels hebben bijvoorbeeld verschillende stoomtijden. Het is handig om de ingrediënten die het langst nodig hebben onderin de stoominzet te leggen en de snel-kookende ingrediënten bovenop. Zo zorg je ervoor dat alles gelijkmatig gaart.
De stoomtijd varieert per soort groente. Bijvoorbeeld, broccoliroosjes stoom je doorgaans in ongeveer 5-7 minuten, terwijl wortels in schijfjes ongeveer 10-12 minuten nodig hebben. Voor groene bonen reken je op 6-8 minuten. Het is handig om een timer te gebruiken, zodat je precies weet wanneer je ingrediënten klaar zijn zonder dat ze te gaar worden.
Enkele handige tips voor het gebruik van een stoompan zijn: zorg ervoor dat je voldoende water in de onderste pan doet, maar niet te veel, zodat het water niet boven de stoominzet uitkomt. Probeer ook verschillende kruiden en specerijen aan je groenten toe te voegen voordat je ze in de stoompan plaatst; dit voegt extra smaak toe. En vergeet niet om het deksel goed te sluiten tijdens het stomen, zodat de stoom niet ontsnapt.