Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Grasmaaiers

.
Informatie

Een grasmaaier kopen voor een mooi gazon

Je gazon hoeft er natuurlijk niet altijd zo strak als een biljartlaken bij te liggen. Maar een beetje grasmaaien is af en toe wel nodig. Wil je een grasmaaier kopen, dan heb je ruime keuze. Van handgrasmaaiers en elektrische grasmaaiers, tot grasmaaiers die werken op benzine of diesel. Ook zijn er speciale grastrimmers te koop waarmee je de randen van je gazon netjes kunt bijwerken. Welke grasmaaier voor jou geschikt is, hangt af van de grootte van je gazon en de tijd die je wilt besteden aan het bijhouden van je grasveld.

Voor iedere tuin een grasmaaier

Elektrische grasmaaiers zijn relatief stil en geschikt voor een tuin van gemiddelde grootte. Als er geen stopcontact in de buurt is, werkt een ouderwetse handgrasmaaier nog steeds uitstekend. Ook kan een grasmaaier met accu in dat geval handig zijn. Grasmaaiers op benzine zijn ijzersterk en vooral geschikt voor grote terreinen. Voor een groot terrein of voor mensen die minder mobiel zijn, is een zitmaaier ideaal. Heb je veel bochten en perkjes in je tuin? Kies dan een zitmaaier die wendbaar is en een een kleine draaicirkel heeft. Zo kom je goed bij alle plekken en ziet je tuin er snel weer piekfijn uit.

 Wat is de goedkoopste grasmaaier? 

Een grasmaaier van Flymo is erg goedkoop in vergelijking met veel andere merken. Als je een bepaald budget voor ogen hebt, kun je ook een tweedehands grasmaaier kopen: deze kosten vaak een fractie van de oorspronkelijke aankoopprijs. 

Wanneer kan ik het best een grasmaaier kopen? 

Omdat de meeste mensen een grasmaaier kopen in de lente of in de zomer, kun je soms een grasmaaier vinden tegen een goede prijs in de herfst of in de winter. Als je een klein gazon hebt, dan is een grastrimmer waarschijnlijk voldoende. Voor grotere tuinen of gazons kun je ook een zitmaaier of robotmaaier overwegen. 

Hoe vaak moet je onderhoud uitvoeren aan je grasmaaier? 

Experts raden aan om de olie in je grasmaaier te vervangen na 50 uur gebruik of minstens één keer per jaar in de lente of de zomer. 

Hoelang gaan grasmaaiers mee? 

Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat een grasmaaier gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Goedkopere modellen gaan uiteraard minder lang mee dan duurdere modellen. 

Waar kan ik tweedehands grasmaaiers kopen? 

Het internet is de plaats bij uitstek om een tweedehands grasmaaier te kopen. Je vindt al een gebruikte grasmaaier vanaf € 10.