Het onderhoud van een vuurschaal is echt niet moeilijk. Zorg er vooral voor dat je de vuurschaal na gebruik goed schoonmaakt. Laat de as volledig afkoelen en verwijder deze met een schepje. Af en toe kun je de schaal ook opfrissen met een sopje om roet en vervuiling te verwijderen. Voor extra bescherming kun je een dekzeil gebruiken wanneer je de vuurschaal niet gebruikt.
Ja, je kunt je vuurschaal ook gebruiken als het regent, maar let op dat de vlammen kunnen door de regen beïnvloed worden. Zorg ervoor dat je brandmateriaal goed droog is, anders kan het moeilijk zijn om een vuurtje te maken. Als je het vuur niet kunt aansteken door de regen, zorg er dan voor dat je een overdekte plek hebt waar je warm kunt blijven.
Je kunt de vuurschaal vullen met verschillende materialen om een leuk vuur te creëren. Houtblokken zijn het meest gebruikelijk, maar je kunt ook houtskool, takken of zelfs speciaal vuurhout gebruiken. Vermijd echter behandeld hout of afval, want dat kan ongezonde dampen veroorzaken. Zorg ervoor dat er voldoende lucht bij het vuur komt, dat helpt ook bij de verbranding.
Het installeren van een vuurschaal is meestal heel eenvoudig. De meeste modellen vereisen geen complexe assemblage. Plaats het gewoon op een stevige, vlakke ondergrond. Het enige wat je eventueel hoeft te doen, is een onderlegger aanbrengen om de ondergrond te beschermen tegen hitte. Volg altijd de instructies die bij je vuurschaal zijn geleverd voor de beste resultaten.
De grootte van de vuurschaal hangt af van de ruimte die je hebt en het aantal mensen dat je meestal wilt verwarmen. Een vuurschaal van 70 tot 90 cm in diameter is ideaal voor de meeste tuinen en kan genoeg warmte bieden voor een klein gezelschap. Denk ook na over de hoogte, zodat je het vuur goed kunt zien en er ook veilig omheen kunt zitten.