Dumbells kopen

Dumbells: voor kracht en conditie

Bekijk alle resultaten
Dumbells worden gebruikt bij krachttrainingen en cardiotrainingen. Omdat niet iedereen op hetzelfde niveau en op dezelfde manier traint, zijn er dumbells in allerlei maten en gewichten. Zo zijn er dumbells met een standaardgewicht van bijvoorbeeld één kilo. Maar je kunt ook dumbells kopen waarbij je het gewicht tijdens het trainen steeds kunt aanpassen.

Wissel af met verstelbare dumbells

Bekijk alle resultaten
Verstelbare dumbells hebben meestal een stalen stang waaraan je schijven met verschillende gewichten vast kunt maken. Daardoor is het heel makkelijk om met slechts één set, trainingen op verschillende gewichtsniveaus te doen. Je kunt ook binnen je training snel wisselen van niveau.

Voor wie zijn dumbells van 10 kg geschikt?

Bekijk alle resultaten
Dumbells van 10 kilo zijn er voor beginnende én gevorderde sporters. Voor een beginner is 10 kg waarschijnlijk te zwaar. Maar als je een verstelbare dumbell kiest, kun je rustig opbouwen naar 10 kg per dumbell. De niet-verstelbare dumbells van 10 kg zijn vooral handig voor goedgetrainde, gevorderde sporters.

Dumbells van 30 kg voor gevorderde sporters

Bekijk alle resultaten
Dit type dumbells is vooral bedoeld voor de gevorderde sporter. Als beginner kun je beter met een lichter gewicht beginnen, zelfs als het om verstelbare dumbells gaat. Ook dan zijn namelijk de kleinste schijven aan de stang al te zwaar voor beginnende sporters om comfortabel te kunnen trainen.

Bekijk meer dumbells

Bekijk alle resultaten

Trainen met dumbells: wat past bij jou?

Als je dumbells gaat kopen, heb je alle keus van de wereld. Zo kun je dumbells kopen die je wel of niet kunt verstellen. Van verstelbare dumbells hoef je maar één set te kopen om goed te kunnen trainen. Het nadeel van verstelbare dumbells is wel dat je tussen het trainen door steeds de gewichten moet wisselen als je andere oefeningen wilt doen. Wil je liever snel kunnen wisselen van gewicht, kijk dan eens naar een dumbell-rek. Daarin kun je dumbells van verschillende gewichten klaarleggen, zodat je ze tijdens je training steeds direct kunt pakken.

Begin je net met krachttrainen? Kies dan gewichten van maximaal 4-5 kilo om mee te beginnen. Je kunt je verzameling dan rustig uitbreiden. Er zijn veel mensen die enthousiast dumbells kopen en deze uiteindelijk amper of niet gebruiken. Het voordeel daarvan is dat deze dumbells dan voor een prikkie op Marktplaats te koop worden gezet. Zo heb jij volop keuze uit allerlei modellen. Wil je een beetje begeleiding bij het trainen? Het internet staat vol met trainingsschema's en uitlegvideo's. Probeer er eens een paar uit en kijk wat bij jou past.