Hangstoel kopen

Met een hangstoel vrolijk je eenvoudig je woonkamer, balkon of tuin op. Een hangstoel is een speelse toevoeging aan je interieur en zit als een wolk. Wat is er ontspannender dan om zacht wiegend een boekje te lezen of een film te kijken? Of je nu van strak, hippie-chic of rustiek houdt, er is een hangstoel voor elke smaak.

Hangstoelen voor buiten

Bekijk alle resultaten
Wil je ook op een warme zomeravond weg kunnen dromen in je hangstoel op het balkon of terras? Veel hangstoelen zijn geschikt voor binnen en buiten. Heb je weinig ruimte? Een stoffen hangstoel is gemakkelijk op te bergen. Er zijn zelfs inklapbare hangstoelen te koop die je mee kunt nemen in de auto.

Hangstoelen voor in de tuin

Bekijk alle resultaten
Een tuinhangstoel nodigt uit tot eindeloos luieren. Heb je een boom met dwars hangende takken, dan is het ophangen een fluitje van een cent. Geen boom of dwarsbalk? Er zijn speciale standaarden voor hangstoelen te koop, zodat je de hangstoel makkelijk kunt verplaatsen. Ook handig als je in of juist uit de zon wilt zitten.

Hangstoelen voor binnen

Bekijk alle resultaten
Wil je een rustgevend plekje creëren waar je lekker kunt ontspannen? Kies dan voor een ronde of eivormige hangstoel. De omhullende vorm zorgt ervoor dat je ongestoord een dutje kunt doen. Een stoffen hangstoel bereikt hetzelfde 'cocooning'-effect, en lijkt qua uiterlijk op een mini-hangmat.

Een hangstoel kiezen

De meeste hangstoelen zijn met een touw of met een ketting en haken aan een plafond of balk bevestigd. Heb je geen geschikt plafond om je stoel op te hangen of wil je geen gaten boren? Een hangstoelstandaard bereikt hetzelfde effect, zonder dat je met een boor in de weer hoeft. De vorm van je hangstoel draagt bij aan de sfeer van je woonruimte. Een ronde hangstoel of 'bubble chair' is ideaal om in weg te kruipen. Een bohemian effect bereik je met macramé-hangstoelen van gevlochten touw. Er zijn ook hangstoelen die meer op gewone stoelen lijken, maar dan zonder poten. Tijdloze klassiekers voor binnen en buiten zijn de rotan hangstoel en de vintage hangstoel van geweven ijzerdraad. Je kunt deze retro-hangstoelen customizen met bonte of juist effen kussens, zodat ze perfect bij de rest van je meubels passen. Wat je ook kiest, een hangstoel maakt je ruimte hoe dan ook uitnodigender. Ga je een hangstoel kopen, let dan op een aantal zaken. Hoe ga je de stoel ophangen, en wat is de maximale belasting in kilogram? Mocht je iets zoeken voor meerdere personen, dan is een tweepersoons hangstoel of een hangbank een ideale oplossing.