Heren Zwembroek kopen

Zwembroek voor heren

Bekijk alle resultaten
Maak je graag een frisse duik in het zwembad of de zee, dan is een comfortabele zwembroek essentieel. De meeste herenzwembroeken zijn gemaakt van een sneldrogende stof. Ook hebben ze vaak een binnenkant van mesh-materiaal dat zand tegenhoudt. In een goede zwembroek ga je dus zo van je zwemmoment naar de strandbar.

Zwembroek van een bekend merk

Bekijk alle resultaten
Koop je een herenzwembroek van een bekend en kwalitatief modemerk, dan kun je niet alleen rekenen op een zorgvuldige afwerking, maar ook op een trendy en sportief design. Populaire herenmerken zijn Speedo, Adidas en O'Neill.

Lange zwembroek voor heren

Bekijk alle resultaten
Inmiddels is de lange zwembroek voor heren niet meer weg te denken uit het modebeeld op stranden en rondom zwembaden. Een van de grote voordelen is dat ze vaak losser zitten. Dat voelt vrijer en kan fijn zijn bij hogere temperaturen. Lange zwemshorts tot op de knieën worden ook wel boardshorts genoemd, en zijn perfect om mee te surfen.

Korte zwembroek voor heren

Bekijk alle resultaten
Een korte zwembroek is vaak helemaal elastisch en sluit strakker aan op je huid. Hierdoor kun je sneller zwemmen dan wanneer je een wijde lange zwembroek aan zou hebben. Dit is ook de reden waarom wedstrijdzwemmers altijd een korte zwembroek dragen.

Bekijk meer zwembroeken

Bekijk alle resultaten

Volop keuze uit zwembroeken voor heren

De eerste zwembroek voor mannen werd in de jaren 30 van de vorige eeuw gedragen. Voor die tijd hadden zowel vrouwen als mannen altijd een badpak aan als ze gingen zwemmen. Sinds het moment dat je de eerste zwembroek kopen kon, zijn er veel soorten, maten en dessins op de markt gekomen. Vrijwel iedere man heeft een zwembroek in de kast, en vaak zelfs meer dan één. De herenzwembroek is inmiddels een mode-item dat je op zomerse dagen prima kunt matchen met andere kledingstukken. Dit geldt vooral voor wijde zwembroeken met iets langere pijpen. Deze zwemshorts zitten wat losser en worden ook geregeld gespot als zomerse shorts.

Zwembroeken kun je in vier verschillende categorieën onderverdelen. Losse, wijde modellen met lange broekspijpen worden zwemshorts genoemd. Als de lange pijpen strak om je benen zitten, heten ze 'jammers'. Zwembroeken met korte elastische pijpen zijn zwemboxers of trunks. En als je zwembroek voor heren helemaal geen pijpen heeft, dan noem je het een zwemslip. Omdat er zoveel verschillende soorten en kleuren zwembroeken te koop zijn, vind je er gegarandeerd een die helemaal bij je eigen smaak en zwemwensen past.