Kippenhok kopen

Veilig scharrelen in een kippenhok met ren

Bekijk alle resultaten
Aan sommige kippenhokken zit een ren vast. Het voordeel daarvan is dat je kippen lekker buiten kunnen scharrelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze weglopen. Dit soort hokken beschermen je kippen ook tegen roofdieren. Die kunnen dankzij het gaas van de ren namelijk niet bij je dieren komen.

In een hooibergkippenhok voelen je kippen zich kiplekker

Bekijk alle resultaten
Zoals je waarschijnlijk al dacht, ziet een kippenhok van het hooibergtype eruit als een hooiberg die je op een boerderij tegen kunt komen. Het dak van dit soort hokken is verhoogd, zodat er vanaf de bovenkant meer frisse lucht binnenkomt.

Weinig onderhoud dankzij een kunststof kippenhok

Bekijk alle resultaten
Een groot voordeel van kippenhokken van kunststof is dat het makkelijk is om ze te onderhouden. Let wel op dat zo'n hok een vast formaat heeft. Als je meer kippen wilt gaan houden, dan kun je je kunststof kippenhok niet zomaar groter maken en zal je dus een heel nieuw hok moeten kopen.

Een kippenhok zonder ren voor nog meer bewegingsvrijheid

Bekijk alle resultaten
Heb je zelf een terrein waarop je kippen vrij rondlopen, of heb je een groot stuk voor de kippen afgezet? Dan is een kippenhok zonder ren een prima keuze. Een bijkomend voordeel is dat dit type kippenhok goedkoop is in vergelijking met een hok dat wel een ren heeft.

Maak je kippen happy met een groot kippenhok

Bekijk alle resultaten
Bezorg je kippen een prettig leventje door ze lekker de ruimte te geven. Geef je ze minimaal 3 à 4 vierkante meter per kip? Dan hebben ze genoeg ruimte om rond te scharrelen. Bij een kippenhok van dit formaat is de kans veel kleiner dat ze elkaar aan zullen vallen. Kortom: een ideale oplossing voor gezonde en gelukkige kippen.

Let hierop als je via Marktplaats een kippenhok wilt kopen

Omdat niet iedereen hetzelfde aantal kippen houdt, kun je in allerlei soorten en maten een kippenhok kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit houten en kunststof exemplaren, en ze worden mét of zonder bijbehorende ren verkocht. Als je een mooi kippenhok op Marktplaats te koop ziet staan, kijk dan goed of er in dat hok genoeg ruimte is voor al je pluimvee. Reken 3 à 4 vierkante meter per kip. Bedenk ook of er kans is dat je in de toekomst nog meer kippen wilt gaan houden, en kijk of het kippenhok daar geschikt voor zou zijn.