Piaggio MP3. De eerste driewielige motorscooter

Het Italiaanse Piaggio is een schoolvoorbeeld van een merk met goede ideeën. In 1946 brachten ze de hippe en praktische Vespa-scooter uit, nog steeds een daverend succes. In 2006 kwam daar een handige uitvinding bij: de MP3 (‘Moto Piaggio’), de eerste motorscooter ter wereld op drie wielen. Met een nieuwe Piaggio MP3 of Piaggio MP3-occasion beschik je over een stoere, wendbare en stabiele motorscooter.

Piaggio MP3: cilinderinhoud tot 500 cc

Bekijk alle resultaten
Sinds 2006 zijn er behoorlijk wat versies van de Piaggio MP3 op de markt gekomen. De grootste verschillen zitten hem in de cilinderinhoud. De Piaggio MP3 bestaat in versies van 125 tot 500 cc. De Piaggio MP3 500 heeft dus de krachtigste motor.
LT staat voor 'large tread' (grote spoorbreedte). Piaggio MP3 LT-modellen hebben een iets grotere afstand tussen de twee voorwielen. Wil je een Piaggio MP3 LT kopen? Dan zijn er verschillende uitvoeringen om uit te kiezen. De Piaggio MP3 LT is er in 300 en 500 cc, in de modellen Yourban, Business en Sport.

Piaggio MP3 Yourban, Business en Sport

Bekijk alle resultaten
Het Yourban-model is een ideale optie als je op zoek bent naar een Piaggio MP3 die extra wendbaar is, ideaal voor de drukke stad. Het verschil tussen Sport en Business zit hem vooral in de kleuren en vormen. De Business-variant heeft een zakelijke uitstraling, terwijl bijvoorbeeld de Piaggio MP3 500 LT Sport een stoere en snelle look heeft.

Meer Piaggio MP3 advertenties

Bekijk alle resultaten

De voordelen van een Piaggio MP3

De Piaggio MP3 combineert de eenvoud van een scooter met de klasse van een motor. Ga je door de bocht, dan geeft hij meer stabiliteit dan een gewone motor. Tegelijkertijd heb je een grote remkracht dankzij de dubbele voorwielen, en hoef je niet te schakelen.

Dit slimme voertuig begon met zijn opmars in drukke grote steden zoals Rome en Parijs. Dankzij de twee voorwielen is de motorscooter heel stabiel. Je rijdt zonder problemen alle files voorbij en bent in no-time op je bestemming. De twee voorwielen kunnen onafhankelijk van elkaar veren. Daardoor leunen ze stabiel dezelfde kant op, maar bewegen ze zich los van elkaar over obstakels. Als je tot stilstand komt, hoef je je voeten niet op de grond te zetten dankzij de voorwielblokkering. Zodra je weer gaat rijden, wordt deze blokkering automatisch weer opgeheven.

Motorscooters rijden zuiniger dan auto’s: beter voor het milieu en je portemonnee. De Piaggio MP3 bestaat ook in een hybride versie met een elektro- én een benzinemotor. Je kunt dan zelf kiezen of je volledig elektrisch wilt rijden of met (een beetje) hulp van de benzinemotor.

Let op: in Nederland mag je driewielige motorscooters alleen besturen met een Rijbewijs A (motorrijbewijs). Heb jij je roze papiertje vóór 19 januari 2013 gehaald? Dan mag je een Piaggio MP3 ook besturen met een Rijbewijs B (autorijbewijs).