Thuiswerktafel kopen

Thuiswerktafel kopen op Marktplaats

Steeds meer thuiswerken heeft ons veel geleerd over de balans tussen werk en privé. Maar er is nóg een grote les: het belang van een goede thuiswerktafel. Thuiswerktafels zijn er in allerlei soorten, zodat je er altijd een kunt vinden die ergonomisch bij jou past. Kijk bijvoorbeeld eens naar een verstelbare thuiswerktafel. Die kun je precies aanpassen aan waar je mee bezig bent. Dat werkt fijn en verkleint de kans op rugklachten.

Kies voor comfort met een verstelbare thuiswerktafel

In tegenstelling tot een gewone eettafel is een thuiswerktafel vaak in hoogte verstelbaar. Daarmee kun je je onderarmen perfect uitlijnen met je toetsenbord en muis. Dit kan een hele hoop rug- en nekklachten voorkomen, nu én later. Door de thuiswerktafel aan jouw lichaam aan te passen, zorg je dat je een actievere zithouding hebt. Hierdoor raak je ook nog eens minder snel afgeleid. Wel zo prettig als je een deadline wilt halen.

Sommige thuiswerktafels kun je zelfs tot stahoogte instellen. Met een zit-sta-tafel heb je alle vrijheid in hoe jij het liefst werkt. Comfortabel op je favoriete bureaustoel, of toch actief staand voor een energieke houding tijdens je videocalls? Zit-sta-bureaus hebben vaak een rustig ontwerp. Daardoor misstaan ze ook zeker niet als eettafel of spelletjestafel.

Zo heb je een eettafel en werkplek in één

Er bestaan ook thuiswerktafels waarbij je jouw bureau kunt 'inbouwen'. Denk aan een tafel waarbij je delen omhoog kunt klappen. Bijvoorbeeld zodat je monitor zichtbaar wordt, maar ook met plekken waar je een toetsenbord op kunt bergen. Dat is pas echt alles-in-één. Via je laptopscherm werken is helaas niet het slimste wat je voor je rug kunt doen. Vanaf een tientje heb je al een tweedehands computerscherm. Monteer dit bijvoorbeeld aan de binnenkant van de opklapbare thuiswerktafel. Zo switch je van ontbijt naar kantoor met één simpele beweging.

Een thuiswerktafel met een kleiner budget

Ben je op zoek naar een simpele thuiswerktafel die je ook als eettafel kunt gebruiken? Denk dan vooral na over de goede hoogte. Je zult waarschijnlijk meer aan de tafel werken dan eten. Ga je voor een thuiswerktafel die niet verstelbaar is? Dan is het slim om de tafel vooral als bureau te zien. De ideale werkhoogte voor jou komt op de centimeter nauwkeurig. Een te hoge werkdesk kun je beter laten staan. Mocht je droomtafel nou een centimeter te laag zijn, dan is dit goed op te lossen met een simpel verlengblokje van de bouwmarkt.