Velvet bank kopen

Een luxueuze inrichting met een groene velvet bank

Bekijk alle resultaten
Kies je voor een velvet groene bank, dan krijgt je woonkamer een luxe en mysterieuze uitstraling. Hij past vooral goed in huiskamers waarin veel zwarte meubels staan. Op die manier valt een groene bank van fluweel goed op, zonder dat het meubelstuk een schreeuwerige indruk maakt.

Een roze velvet bank geeft je huiskamer karakter

Bekijk alle resultaten
Een roze velvet bank brengt kleur in je woonkamer. Deze banken kom je vaak tegen in interieurs met witte muren. Wil je graag dat je roze bank extra goed opvalt in je ruimte? Plaats hem dan in de buurt van een donkerblauwe of donkergroene wand. Met roze kun je meer kanten op dan je denkt. Ga voor oudroze als je een vintage vibe wilt creëren. Kies knalroze als je houdt van moderne contrasten. Of breng je ruimte in balans met zachtroze in een poedertint.

Modern voor de dag komen met een zwarte velvet bank

Bekijk alle resultaten
Heeft je huiskamer een industriële en/of moderne inrichting, dan zal een velvet bank in het zwart een goede match zijn. Zeker als je interieur gedeeltelijk wit is. Ook kun je metalen bijzettafels mooi combineren met deze kleur bank.

Een velvet u-bank voor grote woonkamers

Bekijk alle resultaten
Dit type bank bestaat uit een aantal losse modulebanken die samen een u vormen. Daarmee maak je een royale zithoek met genoeg plek voor de hele familie of een verjaardag met veel gasten. Een u-bank van fluweel is behoorlijk groot, dus meet van tevoren goed of je genoeg ruimte overhoudt om rond te lopen of andere meubels te plaatsen.

De voordelen van een velvet bank

Ben je op zoek naar een bank met een zachte, luxe uitstraling, dan is een bank van velvet een goede keus. Velvet is het Engelse woord voor fluweel. Deze stof ontstaat door tijdens het weven van de bekleding kleine opstaande lusjes te maken, die dicht naast elkaar staan. Door deze lusjes aan het einde van het weefproces door te snijden ontstaan de zachte haartjes waar deze stof om bekendstaat. Omdat er geen lusjes in een bank van velvet zitten, is deze ook erg handig als je huisdieren hebt. Je katten of honden kunnen namelijk niet met hun nagels in de stof blijven hangen, zodat ze geen schade aan je bank veroorzaken. De meeste velvet banken worden van polyester gemaakt. Dit heeft als extra voordeel dat je bank veel minder snel verkleurt dan wanneer deze met bijvoorbeeld een katoenen stof bekleed is. Dit soort banken zijn in een heleboel kleuren leverbaar, zodat je er gegarandeerd een kunt vinden die goed bij de rest van je interieur past.