Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Conditie
Levering

Aangeboden sinds

Sorteer op

Lora Gateways te Koop

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De belangrijkste functies van een LoRa-gateway zijn het ontvangen en doorsturen van gegevens van LoRa-devices naar de cloud of een Server. Dit zorgt ervoor dat de informatie van sensoren en andere IoT-apparaten, die op grote afstanden werken, eenvoudig en efficiënt kan worden verwerkt. De gateway is dus essentieel voor de communicatie tussen apparaten die gebruikmaken van een lage energieconsumptie technologie en de centrale systemen die deze gegevens analyseren.
Een LoRa-gateway verbetert het IoT-netwerk doordat het in staat is om gegevens van verschillende sensoren en apparaten te verzamelen en door te geven naar andere netwerken, zoals een server of cloud. Dit zorgt voor een betere data-integratie en maakt het mogelijk om realtime analyses uit te voeren, wat cruciaal is voor efficiënte besluitvorming in bijvoorbeeld slimme steden of landbouwtoepassingen.
LoRa-gateways worden veelvuldig gebruikt in verschillende toepassingen zoals slimme landbouw, stedenbouw, ongediertebestrijding, en het monitoren van milieucondities. Ze kunnen ook worden ingezet voor het volgen van activa, het ontdekken van lekken in waterleidingen en het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, wat ze zeer veelzijdig maakt in verschillende sectoren.
Het bereik van een LoRa-gateway kan variëren afhankelijk van de omgeving, maar het is mogelijk om grote afstanden te dekken, tot wel 15 kilometer in open gebieden. In stedelijke instellingen kan het bereik echter beperkt zijn door obstakels zoals gebouwen. Toch biedt LoRa vaak een veel groter bereik dan traditionele draadloze technologieën, wat erg handig is voor landelijke toepassingen.
Om een LoRa-gateway thuis te installeren, heb je een geschikte gateway nodig die je kunt verbinden met je internetverbinding. Volg de instructies van de fabrikant om de hardware op te zetten. Zodra alles is aangesloten, moet je het configureren met de juiste netwerkinstellingen en eventueel een account aanmaken bij een IoT-platform om de gegevens van je sensoren te kunnen ontvangen en beheren.