Frankrijk. De Franse keuken

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,15
941sinds 10 apr. '23, 21:05
Deel via
of

Kenmerken

KeukenFrankrijk
Jaar (oorspr.)1997
Productnummer (ISBN)9789054269748
ConditieNieuw
AuteurLinda Fraser
TypeTaart, Gebak en Desserts, Hoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen

Beschrijving

Frankrijk. De Franse keuken


(Linda Fraser, voorwoord: Marie-Pierre Moine)

Heerlijk regionale recepten uit heel Frankrijk.

De Franse gezinskeuken heeft iets dat altijd de smaken, geuren en geluiden van mijn jeugd oproept. Toen ik dit kookboek ging lezen, kwamen door de recepten en hun inleidingen vele gelukkige herinneringen naar boven. Die eerste kennismaking met pijnboompitten in het woeste, met struikgewas begroeide land achter de Middellandse Zeekust, een vroege fietstocht door de welige Normandische weiden en het proeven van een camembert op een markt in Pont-Audemer, een treinreis in de herfst gevolgd door een maaltijd die werd besloten met de heerlijkste profiteroles die ik ooit heb gegeten- de keuze aan recepten riep fantastische herinneringen aan het Franse platteland op.


Toen ik de recepten eens wat nader bekeek, als kok die in het buitenland werkt, raakte ik ook onder de indruk van het feit dat hoewel ze onmiskenbaar Frans waren, ze toegankelijk waren voor keukens waar ook ter wereld. Hier heeft u een verzameling gerechten die u makkelijk thuis kunt maken met ingrediënten uit de supermarkt. Sommige recepten zijn iets aangescherpt om ze aantrekkelijker te maken voor de meer avontuurlijk ingestelde moderne smaakpupillen: krokante aardappelkoekjes gekoppeld aan geitenkaas, mosselen met kerrie intrigerend gecombineerd met linzen, tong-goujons gecontrasteerd met scherpe limoenmayonaise.


Oude favorieten, die authentieke gerechten die echt niet kunnen worden verbeterd, worden hier op een traditionele maar maakbare wijze gepresenteerd. Probeer eens gerechten als forel met champignonsaus, uientaart, Bretonse varkensvleesbonenschotel of abrikozen-amandeljalousie en ontdek het wezen van de Franse gezinskeuken op zijn best. Marie-Pierre Moine.

Voorgerechten en salades
Vis, schaal- en schelpdieren
Hoofdgerechten
Groenten
Nagerechten

Gebonden, 64 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Lantaarn, 1997

ISBN 9789054269748/905426974x

  • Alleen verzenden, niet ophalen
  • Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
  • Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd


    Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
Advertentienummer: a1478253639