Frontaal Rhodesain

Bieden
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 3,99 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
1006sinds 27 mar. '24, 20:48
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
TypeOverige typen

Beschrijving

Hierbij bied ik mijn limited edition Frontaal Rhodesain aan van 3 jaartallen ivm dubbele bestellen. Een vriend had hem ook voor mij besteld dus wil we graag een andere bierliefhebber blij mee maken. Opsturen kan op risico en kosten van de koper.

2021
De oudste uit de serie, Rhodesian 2021. Deze batch is gebrouwen in de Faam en ligt ondertussen al twee jaar te rijpen in onze brouwerij. In de Faam werd Rhodesian gebrouwen door middel van een zogenoemde 'double mash'. Dit houdt in dat enkel de ‘’first runnings’’ naar de kookketel worden overgezet en dat de resterende wort wordt gebruikt om opnieuw in te maischen. Door op deze manier te brouwen kunnen we een zeer hoog suikergehalte halen.
Rhodesian staat bekend om zijn complexiteit in smaak en zijn alcoholpercentage. Een hoger suikergehalte en alcoholpercentage maakt het bier zoet en het krijgt daardoor ook duidelijke tonen van karamel en Haagse Hopjes. Het rijpen van het bier geeft het bier een zoetere smaak. Daarbij wordt de bitterheid wat minder dan bij verse Rhodesian.

2022
In 2022 is qua receptuur vrij weinig veranderd. Wel hebben we enkele processen in het gehele brouwproces aangepast waardoor we een consistentere smaak kregen in Rhodesian.

Specifiek voor de gerijpte Rhodesian voegen we iets meer hop toe tijdens het koken, hierdoor wordt hij iets bitterder dan de normale variant. We doen dit om ervoor te zorgen dat Rhodesian door de jaren heen beter in balans blijft.

2023
De eerste Rhodesian op 75cl fles uit de nieuwe brouwerij aan The Bay in Breda. Ten opzichte van de voorgaande jaargangen is deze op een andere manier gebrouwen, namelijk met een enkele mash in plaats van een dubbele. Een dubbele mash, zoals we dat in de brouwerij aan de Faam deden, is op onze huidige brouwinstallatie niet meer nodig. Dit betekent dat we veel efficiënter en consistenter kunnen brouwen. Door de hoeveelheid suikers is het bier tijdens de mash ontstaat er karamel-achtig suikerwater waarvan de dichtheid zeer hoog is. De mash wordt dus heel dik waardoor we voorheen onze brouwinstallatie moesten ondersteunen door met de hand te roeren. Uiteraard was dat zeer arbeidsintensief. Ons huidige monster van een brouwhuis doet dit volledig geautomatiseerd, met een super resultaat!

Alcohol 11,3%
Advertentienummer: m2097655129