Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Anti-diefstal

.
Informatie

Informatie over alarminstallaties

Alarminstallaties dienen om de auto tegen diefstal of inbraak te beschermen. Er zijn twee soorten alarminstallaties: af-fabriek-alarmsystemen (al door de autofabrikant gemonteerd) en aftermarket alarminstallaties (door derden gemonteerd na het productieproces).

Klassenindeling

Alarmsystemen kunnen worden ingedeeld in verschillende klassen:

Alarmsysteem (voorheen Klasse 1)

Dit systeem omvat twee verschillende blokkeringen die zorgen dat de auto zonder de juiste sleutel niet gestart kan worden.

Alarmsysteem (voorheen Klasse 2)

Dit bestaat uit een startonderbreker, dubbele detectie (omtrekdetectie en interieurdetectie) en alarmering (zowel akoestische als optische signalering).

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Klasse 3)

Hetzelfde als het voorgaande systeem, maar dan met een derde detectie die signaleert of de auto wordt opgetakeld.

Naast de hiervoor beschreven systemen zijn er ook nog Klasse 4 en Klasse 5 systemen geweest. Deze voegden voertuigvolgsystemen toe. Bij een Klasse 4 kon de eigenaar zelf het voertuigvolgsysteem inschakelen, bij een Klasse 5 systeem gebeurt dit automatisch.

Verzekering

Om bij diefstal voor uitkering door de verzekeringsmaatschappij in aanmerking te komen moet een alarmsysteem een zogenaamde SCM-certificering hebben. Daarnaast moet periodiek een controle op de werking worden uitgevoerd door een bij het SCM aangesloten inbouwbedrijf. Het SCM bewaakt de kwaliteit van zowel de aangeboden alarmsystemen als van de inbouwspecialisten.