Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Schadeauto's

.
Informatie

Schadeauto’s zijn meer waard dan je denkt

Als een auto bij een ongeluk betrokken raakt, is de kans groot dat er schade aan de wagen ontstaat. Soms is die schade zelfs zo groot dat repareren duurder is dan bijvoorbeeld een tweedehands auto kopen. Maar dat betekent niet automatisch dat schadeauto’s compleet waardeloos zijn. Het is voor hobbyisten bijvoorbeeld een prima manier om tegen een betrekkelijk lage prijs in het bezit te komen van een auto, waar ze vervolgens eindeloos aan kunnen sleutelen. Controleer alle onderdelen wel goed voordat je tot aankoop overgaat; je wilt natuurlijk geen geld uitgeven aan eventuele onzichtbare schade.


Uit een schadeauto onderdelen halen voor eigen reparaties

Zelfs wanneer schadeauto's praktisch total loss zijn, kunnen ze nog steeds waarde hebben. In de wagen zijn ongetwijfeld nog onderdelen te vinden die de crash hebben overleefd. Die kunnen gewoon weer in een andere auto van hetzelfde merk en type worden gebruikt. Door reparaties aan je eigen wagen met schadeauto-onderdelen uit te (laten) voeren, kun je vaak flink op de kosten besparen. Dat geldt eens temeer als bijvoorbeeld de merknaam van de schadeauto’s Mercedes, BMW of Audi is, want gloednieuwe auto-onderdelen van deze fabrikanten zijn vaak behoorlijk aan de prijs.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Schadeauto's zijn betrokken geweest bij een ongeluk of zijn al oud en hebben daardoor wat mankementen. Reparatie van dit soort auto's is meestal te duur. Toch zijn veel onderdelen in dit soort voertuigen meestal nog prima geschikt voor een tweede leven. Opkopers en autosloopbedrijven maken dankbaar gebruik van de restanten van deze afgedankte auto's. Ook zijn schadeauto's populair bij hobbysleutelaars.
Dat hangt af van het merk, type en bouwjaar. Ook maakt het natuurlijk uit hoe beschadigd de auto is. Kopers zullen er meestal minstens 50 euro voor betalen, tot maximaal ongeveer 1.500 euro als de auto nog uitzonderlijk goed is.
De meest gebruikte manier om de waarde van een schadeauto te bepalen, is door een logische rekensom te maken. Daarbij trek je de reparatiekosten af van de dagwaarde van de auto vóórdat deze beschadigd raakte.
Experts in de autobranche bepalen de hoogte van dit bedrag op basis van hun eigen vakkennis. Wil je als leek weten wat de dagwaarde van je auto ongeveer is, dan kun je de prijzen van vergelijkbare tweedehands auto's checken op internet.
Schadeauto's kun je kopen bij garagebedrijven en autoslopers. Daarnaast worden ze ook vaak online aangeboden.