Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW 4 Serie Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW 4 Serie

Met de BMW 4 Serie kwam er een goed vertegenwoordigde nieuwe generatie BMW’s op de markt, bestaande uit drie leden: de Coupé, de Cabrio en de Gran Coupé. De drie 4’s zijn sportief en hebben elk een eigen karakter. Zo is de BMW 4 Coupé altijd klaar voor actie en ideaal voor wie rijplezier bovenaan heeft staan. De al net zo dynamische BMW 4 Serie Cabrio tilt esthetiek naar een nog hoger niveau. Wanneer het stalen dak geopend is komt zijn aerodynamische design volledig tot zijn recht. De twee delen hun segment met de vergelijkbare Mercedes-Benz C-Klasse Coupé en Cabriolet. Voor wie op zoek is naar atletische performance én comfort is er de BMW 4 Serie Gran Coupé, waarvan het elegante design niets afdoet aan de extra ruimte. De Audi A5 Sportback is, als mede-coupélijn met extra deuren, zijn belangrijkste concurrent.

Veiligheid

Wat betreft luxe en veiligheid is de 4 Serie typisch BMW. De modellen zijn uitgerust met alle voorzieningen die de Duitse autofabrikant te bieden heeft. Enkele veiligheidsfuncties die je in alle varianten terugvindt zijn:

  • Stabiliteitscontrole (DSC) die de auto stabiliseert bij een neiging tot slingeren; met uitgebreide functies als Hill Start Assist (voorkomt achteruitrollen) en dynamische tractiecontrole (voorkomt doorslippen van de wielen)
  • Preventieve inzittendenbescherming (Active Protection); werkt via het intelligente netwerk ConnectedDrive en voert automatische acties uit in kritieke toestanden
  • Voor-, hoofd- en zijairbags voor bestuurder en voorpassagier

Sinds de facelift in 2017 zijn alle modellen ook voorzien van adaptieve LED-koplampen die in elke situatie zorgen voor een optimale verlichting.

Kenmerken

De 4 Serie werd geïntroduceerd als sportievere versie van de 3 Serie, en is onderhuids dan ook grotendeels hetzelfde. Hij staat bovendien op hetzelfde platform, maar is iets langer, lager en breder. Afhankelijk van de exacte uitvoering heeft de 4 Serie de volgende kenmerken:

De 4 Serie-modellen liggen als een blok op de weg en zijn ideaal voor sportieve rijders die op zoek zijn naar interactie met de auto. Vooral met de sportmodus die je met één druk op de knop activeert, ruil je een stukje comfort in voor een spannende rijdynamiek. Kan het nog luxer, nog sportiever en nog persoonlijker? Jazeker, dankzij de in- en exterieuruitrustingen van M Sport, Luxury Line en Sport Line.

Comfort

Eenmaal onderuitgezakt in de lage bestuurdersstoel voel je je geborgen dankzij de lage daklijn en kleine ruiten. Het uitzicht over de lange motorkap mag er zijn, en een minuscuul minpuntje dat wordt genoemd door bestuurders is dan ook de aanzienlijke binnenspiegel die dat deels blokkeert. Dit wordt goedgemaakt door het strakke dashboard en zijn sterspeler iDrive. Dit gebruiksvriendelijke audio-, navigatie- en communicatiesysteem zit zoals gebruikelijk boordevol mogelijkheden. Er zijn talloze aanvullingen voor nog meer rijcomfort:

  • Een head-up display, waarmee belangrijke informatie in het blikveld van de bestuurder wordt geprojecteerd
  • Uitgebreide iDrive-opties zoals een breedbeeldscherm, 3D-kaarten en online navigatie-updates
  • Een geavanceerd parkeerpakket voor moeiteloos in- en uitparkeren

Als je de ruimte kunt missen zijn de Coupé en Cabrio met hun indrukwekkende design en rijeigenschappen zeker het overwegen waard. Voor meer hoofdruimte achterin en een royale kofferbak ben je beter af met de iets prijzigere, maar ook praktischere Gran Coupé.

Heeft de BMW 4-serie vijf zitplaatsen?

Nee, de BMW 4 is een coupé en heeft twee deuren en vier zitplaatsen.

Heeft de BMW 4-serie Apple Carplay?

Sommige modellen uit de BMW 4-serie beschikken over Apple Carplay. Het is een optie die BMW aanbiedt.

Wat is het verschil tussen de BMW 4 en de BMW 5?

De BMW 5 is ruimer dan de BMW 4, heeft vier deuren, vijf zitplaatsen en een grotere koffer.

Is de BMW 4 groter dan de BMW 3?

Nee, de BMW 4 is wel een coupé met twee deuren en vier zitplaatsen, terwijl de BMW 3 vier deuren en vijf zitplaatsen heeft.

Is de BMW 4 een goede auto?

De BMW 4 is een topauto! Hij is zuinig, heeft verrassend veel plaats achterin, beschikt over een ruime koffer en ligt erg goed op de weg.