Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen C4 Cactus Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën C4 Cactus

De Citroën C4 Cactus is visueel opvallend en valt in de drukke, kleine crossover markt op met een vleugje karakter en moderne styling. Na een update in 2018 zijn de gedurfde Airbumps van het zijpaneel verwijderd om plaats te maken voor kleinere, charmante accenten, waardoor de Cactus nog steeds een opvallend model is in een zee van normaliteit.

In het interieur voelen de materialen zacht aan, en het is een plezier om er tijd in door te brengen. Een hele reeks van veiligheidstechnologieën houden u veilig, terwijl een groot infotainmentsysteem u vermaakt en op de hoogte houdt. Het is alles wat u zou verwachten, en meer, van een cross-over.

Prestaties en aandrijving

Er zijn vier motoren om uit te kiezen voor de Citroën C4 Cactus. Twee benzinemotoren, beide 2.0-liter, de een met 110 pk en de andere met 130 pk, en twee 1.5-liter dieselmotoren, een met 100 pk en de andere met 120 pk. Voor puur vermogen sprint de 130 pk sterke benzinemotor tot 100 km/u in slechts 8,7 seconden. Deze krachtige eenheid bereikt nog steeds een sterke verbruik prestatie tot 4,80 l/100 km in combinatie, wat de kosten drukt en toch ruim voldoende vermogen biedt.

Het rijden is ook boeiend, met een Progressive Hydraulic Cushion dat extra demping biedt aan elk wiel om hobbels en onvolkomenheden in de weg volledig te absorberen. De passagiers zullen zich nauwelijks realiseren dat u over wegen vol met putten rijdt. De besturing is strak, en het PHC systeem maakt het slingeren van bocht naar bocht echt dynamisch en plezierig.

Interieur en comfort

De strakke moderne stijl van de Citroën C4 Cactus loopt door tot in het interieur. Zelfs met zijn eenvoudig dashboard is de kwaliteit duidelijk. Een groot zeven-inch display herbergt de meeste functies, waardoor er slechts een paar knoppen rond het interieur overblijven om alles overzichtelijk te houden.

De standaarduitrusting omvat airconditioning, een DAB-radio, Apple CarPlay en Android Auto. En een handig driejarig abonnement op TomTom Live wordt bij elk model geleverd dankzij Citroën Connect.

Gebruiksgemak, passagiers- en kofferruimte

Comfort wordt door de Citroën C4 Cactus serieus genomen. De twee voorstoelen doen denken aan comfortabele fauteuils, ideaal voor het vinden van die perfecte plek op langere reizen. De achterpassagiers krijgen voldoende beenruimte dankzij de hogere crossover-houding van de auto, waarbij de drie zitplaatsen achterin comfortabel genoeg zijn voor de dagelijkse ritten.

Verschillende opbergruimtes in de hele interieur geven u de ruimte om losse spullen op te bergen, waaronder een dashboardkastje met bovenlader, grote deurvakken en een ruimte in de centrale armsteun.

De bagageruimte van 358 liter biedt voldoende ruimte voor een paar kleine koffers en meerdere alledaagse spullen. Of klap de 60:40 achterover klappende stoelen naar beneden voor een grote bagageruimte van 1.170 liter.

Veiligheid

De Citroën C4 Cactus wordt geleverd met 's werelds eerste op het dak gemonteerde passagiersairbag, evenals elektrische stabiliteitscontrole en dagrijverlichting. Een waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, een vermoeidheids monitor voor de bestuurder en een snelheidslimiet waarschuwing zijn ook standaard, zodat u bij elke rit veilig en zeker bent.

Versies en verschillende specificaties

Flair:

  • 2.0 PureTech 110 pk
  • 2.0 PureTech 130 pk
  • 1.5 BlueHDi 100 pk
  • 1.5 BlueHDi 120 pk

Hoeveel kost een Citroën C4 Cactus?

De standaard instapprijs voor een Citroën C4 Cactus ligt rond de € 24.990 en € 28.520 voor het topmodel. Marktplaats auto hebben een reeks tweedehands Citroën C4 Cactus in goede staat, die te koop zijn tegen een lagere prijs dan gloednieuwe.

Wat is de maximum snelheid van de Citroën C4 Cactus?

Fabrikanten beweren dat de topsnelheid van een Citroën C4 Cactus 206 km/u is afhankelijk van het model en de specificaties. Het 100 pk-model doet 0-100km/u in 10 seconden vlak, terwijl het 120 pk-model 100 km/u bereikt in 8,7 seconden.

Wat is het verbruik van de Citroën C4 Cactus?

De zuinigste Citroën C4 Cactus is de BlueHDi 100 pk diesel, die een rendement heeft van 5,00 l/100 km. De 120 pk diesel met zes versnellingen EAT6 auto heeft een brandstofverbruik van 4 l/100 km en heeft hogere emissies.

Welk type auto is een Citroën C4 Cactus?

De Citroën C4 Cactus is een SUV. Een SUV is een combinatie van een standaard personenauto met enkele kenmerken van een terreinwagen, zoals een verhoogde bodemvrijheid en vierwielaandrijving.