Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen C6 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën C6

Wil je een Citroën occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Citroën modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Citroën C6 is een voorwielaangedreven, vierdeurs sedan uit de hogere middenklasse (hetzelfde segment als bijvoorbeeld de Mercedes E-klasse). Het was van 2005 tot 2012 de opvolger van de Citroën XM, maar zelf heeft de C6 vooralsnog geen troonopvolger als topmodel van het Franse merk. De concurrentie van auto's als de BMW 5-serie, de Audi A6 en de Jaguar S-Type is Citroën vooralsnog kennelijk te groot.

Meest comfortabele veergedrag

Met de C6 wilde Citroën een topmodel brengen in de geest van de DS, de CX en de XM. Kenmerken van de C6 die met deze modellen overeen komen zijn de naar verhouding lange wielbasis, de overhang voor, de aerodynamisch gelijnde carrosserie en de stijlloze portieren (DS). De C6 heeft een eigen gezicht en lijkt en profil nog het meest op de Citroën CX. Opvallende kenmerken zijn de ver naar de zijkanten geplaatste koplampen en achterlichten en de holle achterruit (CX). Die zorgt op snelheid voor luchtdruk, waardoor de ruit schoon/droog geblazen wordt. Uiteraard heeft de C6 net als zijn voorgangers ook een hydropneumatisch veersysteem, Hydractive genaamd. Dat biedt een buitengewoon rijcomfort. Het Britse TopGear (BBC) betitelde het veergedrag van de C6 op slecht wegdek als het meest comfortabele dat ze ooit hadden ervaren.

V6 benzine en V6 diesel

De bodemplaat van de C6 is in verkorte versie ook voor de Citroën C5 gebruikt. De fabrikant leverde het topmodel met drie verschillende motorvarianten: een 3,0-liter V6 benzinemotor met 211 pk en drie diesels; een 2,2-liter viercilinder met 170 pk, een 2.7 V6 met 204 pk en een 3.0 V6 met 241 pk. Deze krachtigste variant was in samenwerking met Ford ontwikkeld. Dat merk paste deze motor ook toe in de Jaguar XF en de Jaguar XJ. De diesels waren allen voorzien van twee turbo's en een roetfilter. Afhankelijk van de motorisering konden kopers kiezen uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat.

Uitrusting

Noemenswaardige zaken op het gebied van standaarduitrusting zijn negen airbags, cruise control, dubbele klimaatcontrole en een elektrisch verstelbare en programmeerbare voorstoel. Opvallend is verder een zogenaamd head-up-display dat de belangrijkste zaken van het instrumentarium op de voorruit projecteert. Ook is er een spoorassistent die de bestuurder waarschuwt als deze de wegmarkering overschrijdt. Markant is de achterspoiler die in twee trappen automatisch omhoog komt: bij 65- en 125 km/u. Deze dient om de stabiliteit op hogere snelheden te verbeteren.

Citroën C6 occasions

De Citroën C6 heeft vanwege tegenvallende verkopen nog geen opvolger gekregen. De fabrikant hoopte jaarlijks 20.000 exemplaren te slijten, maar dit zijn er gedurende zijn complete looptijd slechts een kleine 24.000 geworden. In ons land was 2006 het meest populaire jaar met iets meer dan 300 verkopen. Daarna zakten de jaarlijkse verkoopaantallen hier terug naar uiteindelijk hooguit enkele tientallen exemplaren per jaar. Een tweedehands Citroën C6 is dus een exclusieve auto. Op Marktplaats staan een stuk of dertig Citroën C6 occasions te koop.