Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Daewoo Matiz Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Daewoo Matiz

De Daewoo Matiz kwam in 1998 op de markt als compacte stadsauto zonder franje. Het laatste Daewoo-model liep in januari 2001 van de band, waarna General Motors de auto omdoopte tot onder andere de Chevrolet Spark en Chevrolet Matiz. Met vijf versnellingen en drie cilinders kan de Matiz goed mee in het verkeer. De kleine tank van 35 liter gaat verrassend lang mee, want ook in het veeleisende stadsverkeer is de Daewoo Matiz zeer zuinig – en dan hebben we het niet eens over de lage wegenbelasting. Inparkeren is een makkie met zo'n compacte wagen en de stuurbekrachtiging draagt daar zeker aan bij. Deze kleine Koreaan kan zich meten met concurrenten als de Suzuki Wagon en de Opel Agila, al hebben zij niet de hoge zit van de Matiz.

Veiligheid

De veiligheidsuitrusting van de Daewoo Matiz is karig en de auto kwam daardoor uit de Euro NCAP-veiligheidstest met drie van de vijf sterren. De Matiz is dan ook niet ontworpen om lange afstanden in af te leggen, maar gebouwd op stadsverkeer waarbij je geen hoge snelheden bereikt. De standaard veiligheidsfuncties van de Daewoo Matiz zijn:

  • Bestuurdersairbag
  • Verstevigingsbalken in de deuren: voor extra bescherming bij aanrijdingen van de zijkant
  • Sterke remmen, wat het gebrek aan een antiblokkeersysteem gedeeltelijk compenseert

Kenmerken

Hoewel deze mini-MPV anders doet vermoeden, ligt hij toch als een huis op de weg. Uit ervaringen met de Matiz blijkt dat de auto weinig moeite heeft met bochtenwerk, waar andere hogere auto's dat wel hebben. Het dashboard ziet er overzichtelijk uit en zowel de bestuurder als de passagier voorin hebben elektrische ramen. De Matiz is ook geschikt voor de wat langere bestuurder; door de hoge, rechte stoelen heb je voldoende beenruimte en komen je knieën niet tegen het dashboard. Door diezelfde rechte zit kunnen ook de achterpassagiers prima hun benen kwijt. Afhankelijk van de uitvoering heeft de Matiz de volgende kenmerken:

Comfort

Ziet de Daewoo Matiz er vanbuiten uit als een kleine wagen, vanbinnen is die verrassend ruim. Dat komt onder meer door de praktische indeling: van elk mogelijk plekje is een opbergruimte gemaakt. De zachte vering zorgt ervoor dat zelfs minder goed onderhouden wegen makkelijk begaanbaar zijn. De laatste modellen van de Daewoo Matiz 2008 (ook te vinden met een Chevrolet-logo) hebben een additioneel keyless toegangs- en startsysteem – opvallend luxe in deze verder eenvoudige auto. Wil je iets vervoeren, dan zit je ook goed: de achterbank kan in z'n geheel of in delen neerklappen. Verder moet je denken aan:

De Daewoo Matiz is in de loop der jaren weinig veranderd en wordt inmiddels niet meer gemaakt. Onderhoud zal je niet de kop kosten: de auto heeft weinig elektronica, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn en alle delen van de auto goed kunnen worden bereikt. Over het algemeen is het een zuinige auto met vrij veel ruimte voor een stadswagentje. Wie niet al te lange stukken rijdt en een goedkope wagen zoekt, heeft aan de Daewoo Matiz zeker een goede koop.