Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Dodge Challenger Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Dodge Challenger

De Dodge Challenger 1970 betrad als eerste generatie Dodge-voertuigen het ‘pony car’-segment vol compacte, sportieve en betaalbare opties. Na de tweede generatie die werd gebouwd van 1987 tot 1993, verscheen in 2008 de huidige derde generatie. Naast het basismodel, genaamd de SE of SXT, zijn er eindeloos veel modellen verkrijgbaar. De SXT, R/T, SRT en de Dodge Challenger Hellcat zijn maar een kleine greep uit het assortiment. In 2017 gaat ook de Demon in première: het krachtigste en breedste topmodel. Een aantal karaktertrekjes hebben ze allemaal gemeen: ze zijn stoer, snel en vallen vooral in de smaak bij sensatiezoekers. Directe concurrenten zijn de vijfde generatie Ford Mustang en de vijfde generatie Chevrolet Camaro.

Veiligheid

Aan paardenkracht en iconische looks ontbreekt het de Challenger niet. Maar hoe gaat dat samen met veiligheid? Prima, blijkt uit de vijfsterrenrating van de Amerikaanse NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Na analyse van hun frontale crashtests wordt de Challenger in de hoogste veiligheidscategorie geplaatst. Een Dodge Challenger is optioneel te voorzien van diverse extra actieve veiligheidssystemen, zoals:

  • Dodehoekdetectie; is aan te raden, omdat het zicht naar schuin achter niet optimaal is door een gebrek aan raamoppervlak achterin
  • Adaptieve cruise control, die de constante snelheid automatisch aanpast om de afstand tot het voertuig voor je te bewaren
  • Botswaarschuwingssysteem, dat bij hoge snelheid waarschuwingen geeft bij frontaal botsgevaar en indien nodig automatisch remt

Ook over passieve veiligheid is nagedacht. Een solide carrosserie met stalen veiligheidsframe, speciaal ontworpen kreukelzones en meerdere airbags helpen de inzittenden te beschermen bij ongevallen. De aanwezige veiligheidsfuncties hangen af van het bouwjaar en de uitvoering van de Challenger.

Kenmerken

Terwijl de motoren van de eerste generatie Challengers nogal verschillen in vermogen (145-425 pk), kun je ervan uitgaan dat een derde generatie occasion voorzien is van een krachtige motor. De Dodge Challenger Demon is niet alleen een imposante verschijning, hij is met zijn 851 pk ook de snelst accelererende productieauto ter wereld. Challengers zijn verkrijgbaar met de volgende eigenschappen:

  • V6-motor (305 pk) als instapmodel, maar bijna alle Chrysler-motoren zoals de krachtige HEMI V8 zijn te installeren
  • Achterwielaandrijving is standaard, maar vierwielaandrijving is beschikbaar voor sommige nieuwe SXT en GT-uitvoeringen
  • Standaard achttraps-automaat, maar sommige uitvoeringen zijn ook met een handgeschakelde zesbak verkrijgbaar

De nieuwste generatie kan met allerlei elementen uit het originele 70s-model, zoals de smalle grille en vier ronde koplampen, als retro worden bestempeld. Ook het interieur heeft nog dezelfde uitstraling. De meeste Challengers zijn een coupé, maar je komt ook cabrioletten en sedans tegen.

Comfort

Dodge Challengers, vooral die met een HEMI V8, zijn ‘muscle cars’ in hart en nieren. Maar hoe comfortabel zijn deze krachtige, prestatiegerichte wagens nu eigenlijk? Over het algemeen rijdt de Challenger soepel. Houd er wel rekening mee dat meer pk vraagt om bredere banden voor een stabiele wegligging. De Challenger heeft:

  • Een royale bagageruimte en vijf zitplaatsen, wat meer is dan zijn gemiddelde concurrent
  • Een stevige airconditioning en een radio van uitstekende kwaliteit
  • Cruise control

Ondanks het ontbreken van technologische snufjes in de standaarduitrusting, laat de Challenger harten sneller kloppen. Als je graag een bescheiden, zuinige auto rijdt is een Challenger niet de meest voor de hand liggende keus. Ben je echter op zoek naar een spectaculaire rijervaring en de kick van een grommende motor? Dan is dit jouw auto.