Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Chevrolet Camaro Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Chevrolet Camaro

Wil je een Chevrolet occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Chevrolet modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:


De Camaro is een achterwielaangedreven sportauto van Chevrolet, een van de merken die onder het Amerikaanse General Motors vallen. De fabrikant ontwikkelde de auto in het midden van de jaren zestig als tegenhanger van de toen enorm succesvolle Ford Mustang. Beide modellen behoren tot de zogenaamde pony cars. Van 1966 tot 2002 verschenen vier generaties Chevrolet Camaro. De vijfde is sinds 2009 op de markt. Concurrenten van de klassieke Camaro waren, naast de Mustang, de Pontiac Firebird (het zustermodel van de Camaro), de Mercury Cougar, de Plymouth Barracuda en de AMC Javelin. De huidige Chevy Camaro neemt het op tegen de Dodge Challenger en de nieuwe Ford Mustang.


De naam van de Camaro heeft Chevrolet afgeleid van het Franse camarade dat kameraad, vriend betekent. Net zoals Ford Usa Mustang, is het Chevrolet met de Camaro gelukt cultstatus te bereiken. Het sportief gelijnde tweedeurs model staat in Amerika synoniem voor vrijheid en rijplezier. Een Camaro heeft altijd een benzinemotor en slechts zelden een handgeschakelde versnellingsbak.


Als coupé en cabriolet

De eerste Chevrolet Camaro was vanaf 1966 meteen als coupé en als cabriolet leverbaar. Kopers konden kiezen uit zescilinder lijnmotoren en diverse V8-motoren. Het vermogen liep uiteen van 140- tot 425 pk. In 1976 kwam een sportief optiepakket beschikbaar: de Chevrolet Camaro Z28. Het sportieve topmodel was de Camaro SS, voor Super Sport.


Europese kenmerken

Chevrolet introduceerde de tweede generatie Camaro in 1970. De carrosserie werd eleganter en vertoonde Europese kenmerken waaronder op die van Ferrari gelijkende ronde achterlichten. Het was een klassieke coupe, zonder b-stijl en met zeer grote portieren. Een nog grotere verandering was het verdwijnen van de cabriolet. De techniek werd grotendeels van zijn voorganger overgenomen.


Viertraps automaat

In 1982 kwam de derde generatie Camaro op de markt. De motoren kregen brandstofinspuiting en de standaard drietraps automaat maakte plaats voor een versnellingsbak met vier verzetten. Nieuw was ook een viercilinder als standaardmotorisering. Daarnaast konden kopers kiezen uit een 2.8 V6 en een 5.0 V8. In 1985 kwam er een nieuw topmodel dat ook besteld kon worden met een met 5,7-liter V8, de Camaro IROC-Z (vernoemd naar het destijds geliefde kampioenschap International Race of Champions). 1987 Zag de terugkeer van de Chevrolet Camaro Cabrio.


Ronde vormen

De vierde Chevy Camaro verscheen in 1993. Het markante hoekige uiterlijk van zijn voorganger maakte volgens de tijdgeest plaats voor ronde vormen. Het ontwerp kreeg echter veel kritiek. De techniek werd niet zo rigoureus aangepakt: een 3,4-liter V6 (vanaf 1996 3,8-liter) en de bekende 5.7 V8 waren beschikbaar. Een jaar later introduceerde Chevrolet van dit model eveneens de cabrio. Wegens tegenvallende verkopen werd de vierde generatie in 2002 geschrapt.


Op het oermodel geïnspireerd

Door de trend van retroauto's van eind jaren negentig kon de terugkeer van de krachtige modelnaam niet uitblijven. In 2009 verscheen de vijfde Chevrolet Camaro met een sterk op het oermodel geïnspireerd uiterlijk. De Chevy Camaro Cabrio volgde twee jaar later. Opnieuw waren V6 en V8-motoren leverbaar in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingbak of een zestraps automaat. Het topmodel is de Chevrolet Camaro ZL1 met een 6.2 V8 van 588 pk.


Tweedehands Chevolet Camaro

De nieuwe Chevrolet Camaro is nog niet zo lang op de markt en wordt bij ons slechts in kleine aantallen verkocht. Toch staan op Marktplaats al enkele tientallen occasions te koop. De klassieke exemplaren zijn onder liefhebbers veel gezochte tweedehands auto's.

Wat kost een Chevrolet Camaro?

De nieuwprijs van de goedkoopste modellen is ongeveer 57.000 euro, maar er zijn ook modellen te koop die bijna twee keer zo duur zijn. Tweedehands Chevrolets van dit type zijn al vanaf ongeveer 3.500 euro te koop. Wil je er extra's bij, zoals ingebouwde airconditioning, dan ben je ook meer geld kwijt.

Is een Chevrolet Camaro een leuke oldtimer?

Wil je met een unieke auto door Nederland rijden, dan zit je met een Chevrolet Camaro wel goed. Je zult met een oldtimer van dit merk vast en zeker een hoop bekijks hebben. Dat geldt zeker als het ook nog eens om een cabriolet gaat.

Hoeveel Camaro's zijn er gemaakt?

In Amerika zijn sinds 1967 minstens 5,5 miljoen Camaro's verkocht. Dit betekent dus dat het totaal aantal gemaakte auto's van dit type nog hoger is, omdat de auto's voor de export niet zijn meegeteld.

Wat is het bouwjaar van een Chevrolet Camaro?

De eerste Camaro's verlieten in 1967 de fabriek. Daarna zijn er elk jaar nieuwe typen Camaro's op de markt gekomen, behalve in de periode van 2003 tot en met 2009.