Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Doblo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Doblo

Wil je een Fiat occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Fiat modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Fiat Doblo is een compacte MPV of bestelauto met een extra hoog dak. In ons land wordt voor dit type wel de Franse benaming ludospace (in Duitsland: Hochdachkombi) gebruikt. De opvolger van de Fiat Fiorino is in 2001 geïntroduceerd (de tweede generatie verscheen in 2010). Concurrenten zijn onder meer de Citroën Berlingo/Peugeot Partner, de Skoda Roomster, de Ford Tourneo Connect en de Opel Combo.

Zevenpersoons: Fiat Doblo Family

In Nederland is de eerste generatie Fiat Doblo geleverd in de uitvoeringen S, SX en ELX. In 2004 introduceerde Fiat een zevenpersoons uitvoering onder de noemer Doblo Family. Kopers hadden keus uit viercilinder benzine- (1,2 of 1,6-liter) of dieselmotoren (1,3- of 1,9-liter). Vermogens liepen uiteen van 66- tot 120 pk. Alle motoren waren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat kwam pas vanaf de tweede generatie in 2010 beschikbaar, maar daarvoor verscheen in 2005 eerst nog de Fiat Doblo facelift, herkenbaar aan een gewijzigd front. Een praktisch kenmerk van de Doblo zijn de schuifdeuren zowel links als rechts. Hierdoor kun je ook op smalle parkeerplaatsen makkelijk in- en uitstappen of laden lossen.

Technisch gelijk aan Opel Combo

De tweede generatie Fiat Doblo kwam begin 2010 op de markt. Deze auto komt technisch overeen met de Opel Combo waarmee het de bodemplaat deelt. Voor aandrijving zorgt een 1,4-liter benzinemotor in verschillende vermogensvarianten (96- tot 120 pk) en drie dieselmotoren (1.3, 1.6 of 2.0) met vermogens van 90- tot 136 pk. Er zijn handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbakken en in combinatie met enkele dieselmotoren voor het eerst ook een automaat beschikbaar.

Tweedehands Fiat Doblo

Wie een tweedehands bestelauto of een gebruikte MPV zoekt, kan de Fiat Doblo overwegen. Op Marktplaats staan honderden Fiat Doblo occasions te koop, nagenoeg gelijk verdeeld over bestelwagens en personenauto's.