Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Hyundai Kona Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Hyundai Kona

Charmante details, een slanke styling en een robuust gevoel, de Hyundai Kona is de perfecte crossover, die een beetje broodnodig karakter toevoegt aan een markt die gericht is op praktische auto's. En met veel standaarduitrusting en een boeiende rijervaring, is het een sterke concurrent.

Hyundai heeft gekozen voor een zeer stijlvol exterieur, met dunne maar schuine koplampen, een robuust grill en een tweekleurig kleurenschema. En deze slimme details strekken zich ook uit tot het interieur, met comfortabele materialen en moderne ontwerpen.

Prestaties en aandrijving

De Hyundai Kona is leverbaar met twee benzinemotoren, die beide ruimschoots voldoende vermogen bieden om het dagelijks werk te vergemakkelijken. De 1,0 liter T-GDi turbo benzine levert 118 pk en bereikt 100 km/u in slechts 11,8 seconden. De grotere 1.6-liter T-GDi-benzinemotor met 174 pk biedt de beste prestaties en bereikt 100 km/u in minder dan acht seconden. Hij is ook verkrijgbaar als elektrisch en hybride versie, ideaal om de brandstofkosten te verlagen.

Vierwielaandrijving is alleen beschikbaar met de 1.6-liter turbobenzinemotor, die het beste vermogen biedt voor het aanpakken van lastig terrein. Combineer dit met een strakke besturing voor een echt wendbare rijstijl. Zelfs met zijn grotere afmetingen heeft de Kona geen last van koetswerk bewegingen in de bochten of van hobbels op de weg. Het is een comfortabele, dynamische rit.

Interieur en comfort

Het materiaal van de Hyundai Kona voelt goed aan, maar is duurzaam en bestand tegen het alledaagse gezinsleven. De lay-out van het dashboard is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Een touchscreen op het dashboard is eenvoudig te gebruiken, met handige sneltoetsen die u direct naar bepaalde functies leiden. Apple CarPlay en Android Auto koppelen uw smartphone aan de Kona, zodat u gebruik kunt maken van navigatie-apps van derden.

Stijlvolle contrastnaden op het stuurwiel en de versnellingspook, met een bijpassende ventilatieopening en knop omranding, passen bij de kleur van het koetswerk om de binnenkant een vleugje kleur te geven.

Gebruiksgemak, passagiers- en kofferruimte

De Hyundai Kona biedt echte praktische mogelijkheden op het gebied van passagiers- en bagageruimte, met instelbare functies om het leven te vergemakkelijken. Alle passagiers hebben meer dan voldoende been- en hoofdruimte, zelfs met een volle achterbank. De vlakke vloer in combinatie met een verhoogde zitpositie betekent dat de achterpassagiers zich niet opgesloten voelen.

Met 334 liter ruimte biedt de kofferbak plaats aan de meeste dagelijkse voorwerpen. U kunt er een kinderwagen in plaatsen met ruimte te over, of twee middelgrote koffers. Er is ook een handig vloerbakje voor losse voorwerpen. Of duw de 60:40 zitplaatsen naar beneden voor langere voorwerpen, waardoor de totale capaciteit toeneemt tot 1.143 liter.

Veiligheid

Euro NCAP heeft de Hyundai Kona een volledige vijfsterren veiligheidsclassificatie toegekend, met een score van 87% voor de bescherming van de inzittenden en 85% voor de bescherming van de kinderen. Hightech veiligheidssystemen zijn standaard aanwezig, waaronder bewaking van de vermoeidheid van de bestuurder, assistentie bij het bijhouden van de rijstrook, assistentie bij het afdalen en stilstaan op een helling.

Versies en verschillende specificaties

S

  • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

SE:

  • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

Play:

  • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

Premium:

  • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

Premium SE:

  • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

Premium GT:

  • 1.6 T-GDi benzine 174 pk

Hoeveel kost een Hyundai Kona?

De standaard instapprijs voor een Hyundai Kona is, € 20.830, het hogere versie Kona BlueDrive SE is € 23.375. Om de Hyundai Kona tweedehands te kopen op Marktplaats, kijkt u naar ongeveer 16.660 euro voor een model uit 2018.

Wat is het verbruik van de Hyundai Kona?

De Hyundai Kona realiseert een gecombineerd brandstofverbruik van 5,60 l/100 km.

Welk type auto is een Hyundai Kona?

De Hyundai Kona 2019 is een SUV met vijf zitplaatsen, ideaal voor gezinnen. SUV's beschikken over een grote hoeveelheid ruimte in het interieur, maar ook in de bagageruimte.

Wat is de gemiddelde motorinhoud van de Hyundai Kona?

De standaard motor is een 147 pk sterke, 2.0-liter viercilinder die werkt met een automatische versnellingsbak met zes versnellingen. Of er is een 175 pk sterke, turbogeladen 1.6-liter viercilinder, die gekoppeld is aan een zeven versnellingsbak met dubbele koppeling.