Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Lexus RX H Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Lexus RX

De Lexus RX, geproduceerd door het Japanse premiummerk van Toyota, maakt zijn debuut in 1998. Na een eerste (1998-2003), tweede (2003-2008) en derde (2008-2015) generatie, komt in 2015 de vierde van de crossover SUV op de markt. Zoals we van Lexus gewend zijn, zijn alle RX-modellen rijk uitgerust en staat comfort bovenaan. Hoewel de RX hoog op zijn wielen staat, is hij vooral gemaakt voor op de weg. Terreinwaardige capaciteiten heeft hij nauwelijks, maar een uitdagend wegdek kan-ie nog prima aan met zijn vierwielaandrijving. Wie op zoek is naar luxe, comfort en een onverwoestbaar karakter heeft aan de RX een uitstekende reisgenoot. Ben je van plan flink wat kilometers te gaan maken met een diesel? Zoek dan even verder, want die zul je hier niet vinden. Het luxemerk neemt het met de RX-serie vooral op tegen grote jongens als de Audi Q7, BMW X5 en Volvo XC90.

Veiligheid

De Lexus RX behaalt in 2015 een uitstekende score voor de botsproeven van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). De uitgebreide standaarduitrusting van Lexus houdt blijkbaar niet op bij luxe en comfort, met vijf welverdiende sterren voor veiligheid als resultaat. Naast een leger aan airbags vind je de volgende veiligheidssystemen al in de allereerste RX-modellen terug:

  • Stabiliteitssysteem voorkomt slippen bij onverwachte verandering van richting
  • Antiblokkeersysteem voorkomt blokkeren van de wielen bij plotselinge remacties
  • Noodremassistentie zorgt voor maximale remkracht bij een noodstop

De hogere uitvoeringsniveaus en optionele pakketten bevatten nog veel meer aanvullingen. De RX mag dan wel gebouwd zijn voor op de weg, zijn vierwielaandrijving komt toch van pas. Want meer grip betekent meer veiligheid.

Kenmerken

Door de generaties heen worden de RX V6-motoren groter en krachtiger en verschijnen er steeds meer hybridevarianten. In eerste instantie was er alleen de RX300 met 3 liter-benzinemotor, maar al gauw verschenen de hybride Lexus RX400h met 3,3 liter-motor en de Lexus RX350 met 3,5 liter-benzinemotor. Inmiddels zijn we aanbeland bij de fullsize Lexus RX450h met hybride-aandrijflijn. Een aantal kenmerken van de RX-serie zijn:

  • Automatische transmissie die, indien gewenst, ook zelf te schakelen is
  • Standaard vijf zitplaatsen; de RX450hL is 110 millimeter langer dan de RX 450h en heeft maar liefst zeven zitplaatsen

Ook qua uiterlijk evolueerde de RX. Het design werd steeds dynamischer, met strakkere lijnen en een grille die van het typische Lexus-radiatorrooster uitgroeide tot een prominente eyecatcher. Ook groeide de SUV steeds een stukje zowel in de lengte als in de breedte.

Comfort

Dankzij de elektrisch verstelbare stoelen en riante bewegingsruimte is een comfortabele positie vinden niet moeilijk. Eenmaal op de weg wordt duidelijk dat de RX ongelofelijk soepel rijdt. Het schakelen gaat volledig onopgemerkt en zijn prestaties op de snelweg zijn bovengemiddeld goed. Hij houdt niet zo van bochtige wegen, maar dat is wel een beetje SUV-eigen. Als we één minpuntje moeten noemen is het dat je af en toe uit je stoel glijdt in snelle bochten, maar over het algemeen valt er over de mate van comfort weinig te klagen. Dit kun je, afhankelijk van het precieze model, verwachten van een RX: