Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Amarok Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen Amarok

De Volkswagen Amarok is niet zomaar een auto: het is een grote, stoere pick-up die klaar is voor het zware werk. Het model was de eerste volwaardige pick-up die Volkswagen op de markt bracht en is sinds 2010 verkrijgbaar. Je komt deze robuuste off-road wagen tegen met een tweedeurs- of vierdeurscabine. De laadruimte van maar liefst 2,5 vierkante meter is een van de grootste vergeleken met andere pick-ups in zijn klasse, zoals de Toyota Hilux en de Ford Ranger. De Volkswagen Amarok is een betrouwbare bedrijfsauto voor iedereen die voor zijn werk veel spullen vervoert en regelmatig op afgelegen of moeilijk bereikbare plekken moet komen. 

Veiligheid

De Amarok is een flinke wagen, waarbij ook veel aandacht is besteed aan de veiligheid in de cabine. In de veiligheidstest van de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) scoort het model vier van de vijf sterren. In de Volkswagen Amarok 2017 en ook andere edities zien we de volgende veiligheidsvoorzieningen terug:

  • Frontale bestuurders- en passagiersairbag en airbags aan de zijkant voor hoofd en borst
  • Offroad-ABS: dit antiblokkeersysteem voorkomt dat de remmen blokkeren bij een noodstop, waardoor je controle houdt over de auto, ook op ruig terrein
  • Mistlampen voor: zodat je ook bij zeer dichte mist nog voldoende zicht hebt

Kenmerken

Deze pick-up van Volkswagen is een echt werkpaard. Dat is niet alleen z'n uitstraling, dat voel je ook als je het gaspedaal indrukt. De Amarok kom je het meest tegen in combinatie met een 3,0-liter V6-dieselmotor: een zeer krachtige motor, die toch nog redelijk zuinig is voor een dergelijke wagen. De Volkswagen Amarok V6 TDI is het instapmodel met 163 pk. Daarna lopen de pk’s op naar 204 pk en 225 pk. Afhankelijk van de uitvoering van een nieuw exemplaar of een Volkswagen Amarok-occasion, heeft de pick-up de volgende kenmerken:

  • Achterwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Een plus-cabine met twee zitplaatsen of een dubbele cabine met vijf zitplaatsen 
  • Een achttraps automaat, een trekgewicht tot 3500 kg en een laadvermogen tot 949 kg

Comfort

De Volkswagen Amarok is een bedrijfsauto met de riante laadruimte en degelijkheid van een pick-up, gecombineerd met het comfort van een reguliere auto. Zo is aan het zitcomfort in de cabines extra aandacht besteed. Daarnaast heeft de pick-up diverse handige snufjes die het rijden nog comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan Hill Assist, zodat je ook helemaal volgeladen makkelijk een heuvel op- en afrijdt. Ook biedt de Amarok enkele andere functionaliteiten, zoals:

  • Optionele parkeerhulp voor en achter met achteruitkijkcamera
  • Een versterkte vering voor extra rijcomfort bij een volgeladen laadruimte
  • Een brede wielbasis voor een uitstekende stabiliteit op bijna iedere ondergrond, ook op dwarse hellingen

Of je nou op zoek bent naar een stoere, comfortabele wagen voor ruige terreinritjes, of een auto waarin je met alle gemak je gereedschap van A naar B kunt verplaatsen: de Amarok is ontworpen om je bij te staan.

Hoeveel kost een Volkswagen Amarock?

De standaard instapprijs van de Volkswagen Amarok is € 38.680, en het volgende model, de Aventura, begint bij € 46.875. Omdat dit prijskaartje vrij hoog is, is het alternatief om te zoeken naar een bijna nieuwe of gebruikte VW Amarock bij Marktplaats.

Wat is het verbruik van de Volkswagen Amarok?

Volkswagen beweert dat de Amarok een brandstofverbruik van 7.80 l/100 km heeft en in 8 seconden 100 km/u kan halen.

Welk type auto is een Volkswagen Amarok?

De Volkswagen Amarok is een pick-up truck met een traditionele body-on-frame.

Wat is het gemiddelde motorinhoud van de Volkswagen Amarok?

Het instapmodel van de Volkswagen Amarok heeft een motorinhoud van 3,0 liter.