Het Openbaar Kunstbezit Deel heeft als doel om kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek. Het stimuleert de waardering van kunst en cultuur binnen de samenleving. Door kunst in boekvorm te presenteren, wordt het niet alleen toegankelijker, maar ook gemakkelijker om er meer over te leren en het te delen met anderen.
Je kunt meer leren over de kunstwerken in de boeken door de bijgevoegde informatie en analyses te lezen. Vaak bevatten de boeken beschrijvingen van de kunstenaars, de techniek die is gebruikt, en de context waarin het werk is gemaakt. Daarnaast kun je ook andere bronnen raadplegen, zoals online artikelen of documentaires die de kunstenaar en zijn of haar werk verder belichten.
Ja, de boeken hebben vaak specifieke thema's of stijlen. Denk hierbij aan verschillende kunststromingen zoals impressionisme of abstracte kunst. Ook worden thema's zoals natuur, menselijke emoties of stedelijke landschappen soms gekozen om een divers beeld van kunst te schetsen.
De meeste boeken zijn alleen in gedrukte vorm beschikbaar, maar er zijn ook vaak mogelijkheden om digitale exemplaren te bekijken. Informeer bij lokale bibliotheken of bij instellingen die zich met kunst bezighouden, zij bieden soms digitale versies aan of kunnen je doorverwijzen naar platforms waar je meer kunt ontdekken.
De selectie van kunstwerken gebeurt meestal door deskundigen op het gebied van kunstgeschiedenis of curatoren. Zij kijken naar de relevantie, de kwaliteit en de impact van de kunstwerken. Dit zorgt ervoor dat het publiek een goed en breed overzicht krijgt van significant werk in de kunstgeschiedenis.