Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Werkbanken | pagina 3

.

Hoe hoog is een werkbank?

De ideale hoogte van een werkbank ligt aan je werkzaamheden en aan je eigen lengte: je wilt niet gebogen hoeven staan als je bezig bent. Voor de gemiddelde Nederlander komt dit neer op ongeveer 100 cm. Van sommige werkbanken kun je de lengte aanpassen.

Hoe krijg je een werkbank waterpas?

Als je zelf een werkbank bouwt of een oneffen vloer hebt, is het belangrijk om te kijken of je werkvlak loodrecht staat. Dat kan met meetapparatuur, zoals een waterpas met libel. Kies eventueel voor een werkbank met verstelbare poten om het oppervlak overal waterpas te krijgen.

Hoe breed is een werkbank?

Werkbanken zijn er in verschillende maten. Denk bij het bepalen van de breedte vooral aan hoe groot je projecten gaan zijn. Voor de dagelijkse klusser kan minimaal 1,7 meter wenselijk zijn.

Hoe diep is een werkbank?

Denk bij de ideale diepte van je werkbank opnieuw aan de projecten waar je aan wilt werken, en de beschikbare ruimte op je kluslocatie. Werkbanken zijn doorgaans 80 tot 130 cm diep. Weinig plek? Dan kun je ook kiezen voor een inklapbare werkbank.

Welk hout is het beste voor het werkblad van een werkbank?

Het werkblad kan van allerlei houtsoorten gemaakt zijn, maar massief beukenhout is het meest geschikt. Dat splintert namelijk weinig bij beschadigingen.