De kamerlinde heeft graag een plek met veel indirect licht. Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 12 en 20 graden Celsius ligt. Zowel te veel als te weinig water kan schadelijk zijn, dus het is belangrijk om de bodem goed in de gaten te houden en alleen water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt.
Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je een luchtbevochtiger gebruiken of de plant regelmatig nevelen met een plantenspuit. Je kunt ook een bak met water in de buurt plaatsen, zodat de verdamping helpt om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen. Dit is vooral belangrijk in de winter, wanneer de lucht vaak droger is.
Kies voor een potgrond die goed doorlaatbaar is, zoals potgrond voor groene planten met extra toevoegingen zoals perliet of kleikorrels. Dit helpt om wateraccumulatie te voorkomen en zorgt ervoor dat de wortels goed kunnen ademen.
Een zieke kamerlinde kan verschillende symptomen vertonen, zoals verwelkte bladeren, vlekken op de bladeren of bladval. Kijk goed naar de bladeren; als ze er geel of bruin uitzien, kan dit wijzen op te veel of te weinig water. Als je vermoedt dat er plagen zijn, controleer dan ook de onderkant van de bladeren.
Als je kamerlinde te groot wordt, kun je hem verpotten in een grotere pot zodat de wortels meer ruimte hebben. Daarnaast kun je de plant snoeien om hem in vorm te houden en om een gezondere groei te bevorderen. Snoei voorzichtig en zorg ervoor dat je schone, scherpe snoeischaren gebruikt.