Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Kasten | Buffetkasten | pagina 3

.

Wat is een buffetkast?

Een buffetkast is een grote pronkkast voor in de eetkamer of woonkeuken. Hij bestaat uit twee delen en heeft vaak een landelijke look. Het bovenste deel is open of heeft glazen deurtjes. Het onderste deel van de kast heeft lades en/of gesloten kastdeurtjes met legplanken.

Wat zet je in een buffetkast?

In het bovenste gedeelte kun je mooie accessoires uitstallen, zoals vazen of servies. In de lades of op de planken in het onderste deel van een buffetkast kun je bijvoorbeeld tafellinnen, kookboeken en keukenspullen bewaren.

Hoeveel is mijn buffetkast waard?

Dat hangt af van hoe groot en hoe oud de buffetkast is, en van het materiaal en het design. Is je kast al erg oud, maar nog wel in prima staat, dan zou deze extra waarde kunnen hebben omdat hij vintage of antiek is.

Hoe kan ik een dichte buffetkast veranderen?

Je kunt besluiten om in het bovenste gedeelte van de buffetkast deurtjes met glas te plaatsen. Kies het design en het materiaal zorgvuldig uit, zodat dit past bij de rest van de kast. Je kunt ook besluiten om de gesloten deurtjes helemaal te verwijderen, zodat alles in de kast goed te zien is.

Wat zet ik bovenop een buffetkast?

Veel mensen plaatsen er trendy decoratieve items, zoals vaasjes of bontgekleurde lege flessen. Daarnaast kan een leuke hangplant extra uitstraling aan je buffetkast geven.