Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Zitmaaiers

.
Informatie

Een zitmaaier kopen die als een zonnetje loopt

Als je geregeld een uitgestrekt gazon moet maaien, is het kopen van een zitmaaier geen overbodige luxe. De maaimessen van een zitmaaier hebben een groot bereik, waardoor het maaien een stuk sneller gaat dan met een gewone grasmaaier. Heeft de zitmaaier ook nog een opvangbak, of een mulchfunctie die gras versnippert en uitstrooit voor natuurlijke bemesting? Dan wordt het onderhoud van je gazon helemaal vergemakkelijkt. 

Van Stiga en Husqvarna tot John Deere: voor welke zitmaaier ga jij?

Hoe groter je gazon, hoe groter de maaibreedte van je zitmaaier mag zijn. Zo zijn er compacte maaibreedtes van 80 cm, maar ook maaibreedtes van meer dan 120 cm voor de grotere grasvelden. Wil je een zitmaaier kopen voor een groot veld zonder obstakels? Een tuintractor met de maaikop onderaan in het midden is perfect voor rechttoe rechtaan maaien. Als je veel bochten of perkjes in je tuin hebt, is een wendbare zitmaaier een aanrader. Zo is er de populaire zero-turn-zitmaaier van John Deere die om zijn as draait, maar ook tussen de zitmaaiers van Stiga en Husqvarna vind je diverse wendbare maaiers. Mocht je bovenal een voordelige zitmaaier zoeken, kijk dan even bij onze gebruikte zitmaaiers.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Dat ligt aan je tuin en wensen. Tuintractors zijn perfect voor grote oppervlakken, terwijl een frontmaaier weer preciezer en wendbaarder is. Zero-turn maaiers kunnen het snelst maaien.
Een mulchfunctie is erg handig voor de verwerking van gras, maar minder handig bij lang gras. Een opvangbak is aan te raden al je het gemaaide gras meteen weg wilt werken. Het hebben van verschillende versnellingen is ten slotte perfect voor grote grasvelden.
Eenvoudige en wat oudere tweedehands zitmaaiers koop je vanaf zo'n 500 euro. De prijs van een nieuwe zitmaaier ligt meestal tussen de 1.000 en 3.000 euro. Grotere en professionele varianten kunnen duurder zijn.
Een zitmaaier wordt ook wel een tuintractor genoemd. Onder het frame zit een maaidek. Terwijl je rijdt, worden de draaiende messen van het maaidek aangedreven.
Zorg dat het maaisysteem uitgeschakeld is. Druk het rempedaal in, zet de gashendel in neutrale positie, en draai de sleutel om.