Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Automaten | Jukeboxen

.

Hoe werkt een jukebox?

Een jukebox is een halfautomatische muziekspeler. Een gebruiker kan een muzieknummer kiezen uit een keuzemenu, vaak na geldinworp. Vervolgens draait de muziekautomaat de plaat zoals bij een platenspeler. Vandaag de dag zijn er ook jukeboxen met internetverbinding en touchscreen.

Wat is een jukebox?

De jukebox was in de jaren 50 erg populair in horeca- en uitgaansgelegenheden. Uit die tijd stamt ook het karakteristieke design van de jukebox, met lichteffecten, glanzend chroom en discokleuren. De Wurlitzer 1015 was het toonbeeld van die klassieke look.

Wat kost een jukebox?

De prijs van een klassiek model jukebox is afhankelijk van de staat waarin het verkeert. Gerestaureerde exemplaren zijn bijvoorbeeld duurder: daarvan liggen prijzen tussen de € 1.000 en € 10.000. Bij modernere exemplaren en retro replica’s liggen de prijzen over het algemeen lager.

Hoe oud is de jukebox?

De term ‘jukebox’ stamt uit de jaren dertig. Maar het allereerste muziekapparaat dat je een jukebox zou kunnen noemen, werd al uitgevonden in 1879. De jukebox kende zijn hoogtijdagen in de jaren 50.

Hoe werkt het keuzemenu van een jukebox?

Bij oude exemplaren moet je vaak een letter- en cijfercombinatie invoeren om een plaat te selecteren. Vaak moet je muntgeld inwerpen. Vandaag de dag zijn er ook jukeboxen met internet, touchscreens en handige AUX- en USB-ingangen.