Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Jetski's en Waterscooters

.
Informatie

Waterscooter of jetski kopen voor een spetterende zomer

Met bijna 20% aan wateroppervlak is Nederland ideaal voor watersporten. Waterscooters en jetski’s zijn dan ook razend populair. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, verschillen ze wel van elkaar. Een jetski heeft plaats voor één persoon, waarbij ook staand kan worden gevaren. Een waterscooter kan alleen zittend worden bestuurd en heeft plek voor tot wel vier personen. Jetski’s hebben een waterjetmotor, terwijl de meeste waterscooters worden aangedreven door een buitenboordmotor. Jetski’s zijn daardoor meestal iets sneller.

Jetski of waterscooter kopen of huren: de ultieme kick

Een waterscooter huren is een uitstekende optie als je zin hebt om af en toe een dagje over de schuimkoppen te scheren. Ben je echter een fanatiekeling en wil je er elk moment spontaan op uit kunnen gaan, dan is het kopen van zo’n scheurmonster het overwegen waard. Voor welk model je kiest hangt af van wat je ermee wilt doen. Wil je lekker rondcruisen met de familie? Of staat snelheid bij jou bovenaan? Scooters van meer dan 200 pk zijn inmiddels geen uitzondering meer. Bekijk nu ons assortiment met onder meer Yamaha WaveRunners en Sea-Doo's te koop en stel je avontuur niet langer uit.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

In principe mag je overal met je jetski varen, zolang je je maar wel aan de maximumsnelheid houdt. In heel Nederland zijn maar een paar plekken waar je met jetski's met 200 pk of meer vol gas over het binnenwater mag scheren. Je vindt deze locaties online op de officiële snelvaartkaart.
De minimumleeftijd is 18 jaar. Ook moet je een geldig vaarbewijs hebben.
Dat hangt van de grootte en het model van de jetski af. Eenvoudige versies wegen ongeveer 175 kilogram, terwijl de meest luxe jetski's vaak meer dan twee keer zo zwaar zijn.
Een jetski heeft een waterjetmotor, die water opzuigt en dit op hoge kracht weer naar buiten pompt. De druk die op die manier ontstaat, zorgt ervoor dat de jetski snelheid kan maken. Hij gaat hierdoor sneller dan een waterscooter, die meestal een buitenboordmotor heeft.
Een kwalitatief goede jetski met veel pk's kan een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur halen. Om die hoge snelheid te kunnen halen, moet je wel de hele tijd in een rechte lijn blijven varen.