• Let goed op
    deze informatie in auto-advertenties

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan heb je misschien al een bepaald merk en model in gedachten. Maar wist je dat er nog andere belangrijke praktische overwegingen zijn? Denk aan betrouwbaarheid, aflevering, onderhoud en kosten. Gelukkig hebben wij een paar handige tips voor je om je te helpen bij het vinden van jouw ideale auto. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Als je een auto koopt bij een dealer of autobedrijf, heb je wettelijk recht op garantie. Het is verstandig om te informeren hoelang de garantie precies duurt en wat er allemaal onder valt. Als je een auto koopt van een particulier, heb je meestal geen garantie. Maar je kunt ervoor kiezen om zelf garantie af te sluiten. Op Marktplaats kun je zien of een auto met garantie wordt aangeboden.

Bijna elk automerk heeft een speciaal programma voor betrouwbare occasions die via merkdealers worden verkocht. Deze auto's hebben meestal een garantie van een jaar, goed onderhoud en een uitgebreide technische controle voor de verkoop. Het is zeker de moeite waard om hier naar te kijken. Voorbeelden van deze programma's zijn DasWeltAuto (voor Volkswagens), Audi Selectie: plus en Citroën select occasions.

Hoe weet je zeker dat de opgegeven kilometerstand klopt? RDW-erkende bedrijven zijn verplicht om de kilometerstanden te controleren en te registreren van elke auto die voor onderhoud, reparatie of keuring wordt aangeboden. Op Marktplaats kun je zien of een kilometerstand gecontroleerd is aan het groene vinkje bij de advertentie en het NAP-logo op de advertentiepagina. Je kunt ook zelf de tellerstandhistorie opvragen bij de RDW.

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een stoere, krachtige auto met veel pk's. Maar bedenk dat deze auto's vaak meer brandstof verbruiken. Kijk daarom goed naar de verbruikscijfers en het energielabel van het model. Het energielabel geeft aan hoe zuinig en milieuvriendelijk de auto is. Op Marktplaats kun je de zoekresultaten filteren op verbruik.

De aankoopprijs van een auto is slechts een deel van de totale kosten van het autobezit. Denk ook aan belastingen, verzekering, onderhoud en benzinekosten. Op Marktplaats vind je een indicatie van de maandelijkse kosten onder de foto's op de advertentiepagina.

Terug naar De Wegwijzer
Top