Bij het barbecueën is het handig om een aantal accessoires bij de hand te hebben. Denk aan een goede grillset met spatels, tangen en borstels. Een vleesthermometer is ook een must om de juiste gaarheid te controleren. Daarnaast zijn speciale barbecueschalen of -platen ideaal voor kleinere ingrediënten zoals groenten en zeevruchten.
Het schoonmaken van je barbecue na gebruik is essentieel voor de levensduur en de smaak van je gerechten. Laat de barbecue eerst afkoelen. Vervolgens kun je de roosters inwrijven met een beetje olie voordat je ze schoonmaakt met een spons of een borstel. Vergeet niet om ook de schaal onder de barbecue regelmatig schoon te maken.
Als het gaat regenen tijdens je barbecue, kun je eenvoudig een overkapping gebruiken of binnen verder grillen met een elektrische barbecue. Zorg ervoor dat je ook waterbestendige dekzeilen hebt om je barbecue en ingrediënten te beschermen. Het kan ook leuk zijn om met een leuk thema te werken, zoals winterbarbecues met warme dranken.
Er zijn talloze gerechten die je op de barbecue kunt bereiden! Vlees zoals hamburgers, worstjes en steaks zijn klassiekers, maar je kunt ook denken aan gegrilde groenten, vis of zelfs fruit zoals ananas en perziken voor een verrassend dessert. Vergeet niet om marinades te gebruiken voor extra smaak!
Veiligheid is belangrijk als je gaat barbecueën. Zorg ervoor dat je barbecue op een stevige, vlakke ondergrond staat en houd brandbare materialen op een veilige afstand. Gebruik bij het aansteken van de barbecue aanmaakblokjes en geen vloeibare brandstoffen. Houd een blusmiddel zoals een emmer water of zand bij de hand voor het geval dat.